Frank de Boer, Mopabloem, over software 30Mhz

"Alles inzichtelijk op je telefoon"

Mopabloem is een bloementeeltbedrijf in Rijsenhout. Ze zijn gespecialiseerd in het broeien van tulpen op water. Het bedrijf levert de tulpen kant-en-klaar verpakt af geheel naar de wensen van de klanten. Dit zijn onder andere supermarktketens over de hele wereld. De preparatie van de tulpenbollen vindt plaats in hun eigen klimaatcellen.

30Mhz sprak met bedrijfsleider teelt Frank de Boer over data en de rol hiervan binnen het bedrijf.

Welke rol speelt data in jullie bedrijf en binnen het productieproces?

"Data speelt een steeds belangrijkere rol, met die data kunnen we steeds beter ons klimaat sturen in de kas maar zeker ook in de tulpenbewaring en de data van de verpakking gaan we steeds meer mee doen omdat je daarmee kan zien wat de productie is van verschillende lijnen, zodat je daar ook op kan sturen."

Hoe heeft deze rol zich ontwikkeld en welke uitdagingen m.b.t. metingen zijn jullie tegengekomen?

"De vraag van data heeft zich ontwikkeld omdat we de kwaliteit van de bewaring met name willen verbeteren. Dan kwamen we toch bij onduidelijkheden, 1 meting van de klimaatcomputer vandaan en wij wilden eigenlijk steeds meer weten. De uitdaging is omdat ook te kunnen intrigeren met onze klimaatcomputer zodat we de data kunnen vergelijken.

Het data platform gebruiken wij sensoren uit te lezen maar ook onze data van onze eigen klimaatcomputer komt hier op binnen die kunnen we naast elkaar zetten, met elkaar integreren in verschillende grafieken, dus we kunnen heel goed de verloop van verschillende metingen zien en daarbij gebruiken we het ook om onze eigen klimaatcomputer te kunnen controleren met een onafhankelijke meting.

We meten tot nu de temperatuur van de lucht, we hebben ook een kerntemperatuur meter om binnen in de bol te meten. en we meten de luchtvochtigheid, luchtvochtigheid en temperatuur zijn de twee belangrijke factoren voor de bewaring van de bollen. Dus die willen we zo goed mogelijk monitoren en kijken hoe het verlopen is.

De grootste vooruitgang die we tot nu toe hebben geboekt is met name het heel makkelijk inzichtelijk hebben op je telefoon van alle data, met de klimaatcomputer was dat wat moeilijk maar met het 30MHz platform is dat heel duidelijk en makkelijk in te zien ook door meerdere mensen; verschillende medewerkers binnen het bedrijf maar ook iemand die extern met ons werkt die kan ook mee kijken. 

Het grootste voordeel tot nu toe van de 30MHz sensoren en dashboard is dat we flexibele metingen hebben kunnen doen, we hebben op meer punten kunnen metingen, krijgen daar meer inzicht in de temperatuur verdeling, bijvoorbeeld in deze bollencel. 

Volgende stap in de digitalisering van Mopabloem is dat we onze verwerkingslijnen ook op een dashboard willen krijgen zodat we real time inzichten hebben. Niet alleen onze verwerkingslijnen maar ook onze oogstlijn en misschien wel de plant lijn zodat je alle bewerkingen kan volgen in een dashboard."

 

30Mhz
www.30mhz.com
contact@30mhz.com 

 


Mopabloem
E: info@mopabloem.nl
www.mopabloem.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.