Stichting Beurshal wordt Stichting Varb

Stichting Beurshal verandert haar naam in Stichting Varb. De naam ‘Beurshal’ heeft geen functie meer. Er worden geen beurzen meer georganiseerd, alle aandacht binnen de stichting gaat uit naar Varb. Dat is de reden dat het bestuur de naam van de stichting verandert naar Stichting Varb.


Uit de ouwe doos: kwekers verzamelen zich voor de ingang van Beurshal in Boskoop voor de wekelijkse handelsbeurs.

Stichting Beurshal werd in december 1956 opgericht voor het bevorderen van handel in de regio Boskoop. In haar 63-jarige bestaan heeft Beurshal zich ontwikkeld tot een niet te missen schakel in de handel van buitengroen. Van de wekelijkse beurzen in het Florida gebouw, publicaties van het aanbod in enquêteboeken tot aan het online handelssysteem dat Varb nu is. Daarnaast heeft de stichting een groei doorgemaakt van het bevorderen van de regionale handel naar het bevorderen van de handel in Nederland en België.Bevorderen handel buitengroen
De oorsprong van de stichting bevindt zich in de boomkwekerij waarin handelaren en kwekers gezamenlijk het beleid in het bestuur bepaalden. Deze kernwaarde kent de stichting nog steeds. Stichting Varb is een onafhankelijke partij met als doel de handel te bevorderen. Echter, de handel is verbreed van boomkwekerij naar buitengroen waardoor er ook vaste planten en bloembollen worden aangeboden op het platform.

Het bestuur van Varb heeft de ambitie om het platform te laten groeien. Groeien in het aantal aangesloten bedrijven en in compleet en actueel aanbod. Varb heeft 825 aangesloten bedrijven in Nederland en België.

bron: VARB


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven