Westlandse tuinbouwjongeren op bezoek bij Rabobank Westland

“Je hoeft niet altijd alle data te verzamelen. Het gaat erom wat je met die data doet, zodat je met vaste meetmomenten de gewenste informatie kan genereren", aldus Simone Keijzer van Gearbox Innovations. Op maandag 25 november sprak zij voor ruim 60 tuinbouwjongeren tijdens de laatste ledenavond van Tuinbouw Jongeren Westland. 

Het thema was innovatie en vond plaats bij Rabobank Westland. Behalve Simone, die vertelde over de digitale keurmeester Gearvision en Gearsense, de camera's die een realtime analyse maken van het gewas, sprak ook start-up/scale-up banker Fabian Groeneveld. "De start-up die zich uiteindelijk het beste kan aanpassen aan zijn omgeving wint. Het is niet de sterkste of de slimste", zei hij. "Bovendien begint een start-up vaak bij een oplossing waarna het probleem pas wordt gedefinieerd.”

De tuinbouw jongeren leerden dat een start-up niet gericht is op profit, maar puur op waarde. Fabian gaf onder andere voorbeelden hoe er binnen deze sector nieuwe ideeën worden bedacht om de tuinbouw naar een hoger niveau te brengen. Rabobank werkt samen met YesDelft en RoboValley om start-ups in de tuinbouw te stimuleren.

Lees verder bij Tuinbouw Jongeren Westland 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven