Westland Infra en Hoogheemraadschap Delfland verduurzamen

Levering 4,5 miljoen kuub groen gas op jaarbasis van start

Westland Infra gaat jaarlijks 4,5 miljoen m3 groen gas distribueren. Dit groene gas wordt geleverd door Hoogheemraadschap Delfland, met wie Westland Infra eerder dit jaar een groengasovereenkomst afgesloten heeft.

Het is volgens Westland Infra 'een belangrijke stap' die bijdraagt aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het bedrijf, waarbij gebouwd wordt aan een infrastructuur voor duurzame energiesystemen en  daarmee aan de energietransitie.

Afgelopen week vond de officiële opening plaats van de groengasinstallatie aan de Harnaschpolder in Den Hoorn.

De groengasinstallatie in Den Hoorn levert momenteel al meer dan 3 maanden groen gas op het transportnet van Westland Infra. Het volume van 4,5 miljoen m3 staat gelijk aan het volledig voorzien van 3000 huishoudens van gas.

Klimaatakkoord
In het Klimaatakkoord is vastgelegd dat we in 2030 49% minder broeikasgassen uitstoten dan in 1990. Groen gas is één van de duurzame alternatieven voor aardgas. Het klimaatakkoord stelt als doel 70 petajoule groen gas in 2030.

Vertaald naar het verzorgingsgebied van Westland Infra betekent dit voor Westland Infra een invoeding van 6,4 miljoen m3 groen gas in 2030 in het gasnet. Hoogheemraadschap Delfland is voornemens om  meer dan 4,5 m3 groen gas per jaar te leveren. In één klap behaalt Westland Infra hiermee meer dan twee derde van de groengas doelstellingen van het klimaatakkoord.

Aandeel groen gas
In 2019 is er landelijk 160 miljoen m3 gas beschikbaar voor transport. Westland Infra heeft met het transport van 4,5 miljoen m3 een aandeel van bijna 3% van de totale groen gastransport in Nederland.

Voor meer informatie:
Westland Infra
info@westlandinfra.nl
www.westlandinfra.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.