Mercuur Groep neemt Schiffer GmbH over

Mercuur Groep, het moederbedrijf van o.a. Mercuur Smart Logistics Venlo BV, neemt haar Duitse branchegenoot Schiffer GmbH over en versterkt daarmee haar positie in de sierteeltlogistiek tussen Nederland en Duitsland.

Schiffer met vestigingen op de veiling van Herongen en het Landgardterrein in Geldern/Lüllingen heeft al meer dan 20 jaar een sterke positie in het net bij Venlo over de grens gelegen tuinbouwgebied Niederrhein. Directeur/eigenaar Thijs Rutten van Mercuur Groep: “De overname van Schiffer past perfect in onze ambitie om, naast een betrouwbare transporteur in de foodbranche tevens een leidende speler te zijn in de sierteeltlogistiek  vanaf, naar en in Oost-Brabant, Noord-Limburg, Niederrhein, Ruhrgebied en het Sauerland. Met de acquisitie van Schiffer beschikken we over 2 strategisch gelegen eigen locaties in een van de belangrijkste tuinbouwgebieden van Duitsland. We breiden niet alleen onze klantenportfolio uit maar ook de services, die we onze relaties kunnen aanbieden. Daarnaast zorgt het samenvoegen van onze activiteiten voor mooie synergiën in de operationele uitvoering. Bovendien passen de bedrijven ook qua bedrijfscultuur prima bij elkaar”. De oprichter van Schiffer GmbH, Franjo Schiffer blijft actief werkzaam voor Mercuur. “Ik ben heel blij dat de kennis, ervaring het netwerk maar ook de persoon Franjo voor ons bedrijf behouden blijft”.

Mercuur Groep is opgericht in 1982 en is gespecialiseerd in de logistiek van kwetsbare producten zoals 1) sierteelt, bloemen en planten; 2) food, m.n. koelversproducten, champignons en chocolade en 3) het volledige productportfolio bestemd voor tuincentra. Mercuur wil haar klanten zoveel mogelijk ontzorgen zodat zij zich kunnen concentreren op hun eigen core business. Door de overname groeit het aantal medewerkers van Mercuur Groep naar 90.

Voor meer informatie:
Mercuur Smart Logistics Venlo B.V.
Venrayseweg 208a
5928 RJ Venlo
T: +31 77 46 61 127
www.mercuur-logistics.nl

 

Schiffer GmbH
An de Klus 46
Hal­le i 14/15/16 (Land­gard-Gelän­de)
47608 Gel­dern / Lül­lin­gen
E: dispo@spedition-schiffer.de
www.spedition-schiffer.de

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.