Dead Flower Project:

Verdorde bloemen ondersteunen bloemensector Ecuador

Tijdens de stakingen van oktober jl, die op een aantal plaatsen bijna twee weken aanhielden, is meer dan 20.000 ton aan bloemen verdord. Met het opvallende Dead Flower Project wordt voor deze bloemen als nog een bestemming gevonden, en wordt voor de 300.000 gezinnen die voor hun inkomen afhankelijk zijn van de bloemenhandel toch nog een centje opbrengst gegenereerd. In dit project worden arrangementen van verdorde, gedroogde bloemen t/m half december te koop aangeboden.

Beschikbaar als bloem (7 dollar), een bos (15 dollar) en een doos (60 dollar)

Het project is een initiatief van mediabedrijf Paradais DDB, het Ministerie van Landbouw en Veeteelt van Ecuador en exportbedrijf Expoflores.

De bloemenarrangementen worden al verkocht bij een aantal bloemisten in de stad Guayaquil, Ecuador.

Foto's zijn afkomstig van de Facebookpagina van het Dead Flower Project.

Staking
De staking begon op 3 oktober om te protesteren tegen het besluit van president Lenín Moreno om een subsidie van $1,3 miljard op brandstof stop te zetten. Tijdens deze staking werden verschillende kassen aangevallen en werden medewerkers gedwongen om het werk neer te leggen. De schade werd geschat op 30 miljoen dollar. Na 12 dagen van onrusten in de hoofdstad van Ecuador, Quito, zijn de protesten gestopt, nadat de regering van Ecuador had toegezegd de subsidiestop terug te draaien."

Voor meer informatie
Dead Flower Project
www.deadflowerproject.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven