Dinsdag 17 december

Bijeenkomst Energie in teken van restwarmte en geothermie

Hoe kan de glastuinbouw in Greenport West-Holland de aanwezige geothermie maximaal benutten? En hoe kan er voldoende duurzame restwarmte uit de Rotterdamse haven op de tuinbouwbedrijven komen? Daarover gaat de Meet & Greet Energie van Greenport West-Holland op dinsdag 17 december. De bijeenkomst heeft als thema ‘Warmte in balans’.

Jaarlijks organiseert Greenport West-Holland een Meet & Greet over energie. De bijeenkomst zou met name bedoeld zijn voor telers in de regio. Deelname is gratis, maar vooraf aanmelden is verplicht.

Tijdens de Meet & Greet zijn er een aantal sprekers. Adri Bom-Lemstra (gedeputeerde Zuid-Holland en voorzitter Greenport West-Holland) vertelt tijdens de bijeenkomst wat de klimaatambities van de Greenport en de provincie voor u kunnen betekenen. Gerdien Priester (Geothermie Alliantie) geeft inzicht in de potentie van geothermie, en hoe die optimaal te benutten is. Hans Coenen (Gasunie) kijkt naar de toekomst van restwarmte uit de Rotterdamse haven, en de koppeling met de tuinbouw.

Verder is er een forumdiscussie over de toekomst van warmte in de tuinbouw. Aan die forumdiscussie doen onder meer Rien Bot (Agro Energy) en Erik Persoon (Forever Plants) mee. Dagvoorzitter is Nico van Ruiten (regisseur van het EnergieAkkoord van Greenport West-Holland). Albert Abee (wethouder Lansingerland, bestuurslid Greenport) doet als gastheer het openingswoord.

De Meet & Greet Energie start om 17.15 uur (inloop om 16.45 uur) in het gemeentehuis van Lansingerland. Professionals op het gebied van tuinbouw of energie kunnen zich online aanmelden via de portal ‘Mijn Greenport’.

Bron: Greenport West-Holland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven