Bloemenberm Aalsmeer zaait uit

De overhandiging door Deborah Post van Honey Highway van 40 Honey Highway displays voor de entrees van de bedrijven op VBA Zuid in Aalsmeer en bij bedrijven op Trade Parc Westland geeft alle medewerkers en bezoekers de kans om biologische wilde bloemen voor thuis in de tuin te zaaien. Niet alleen de zaden slaan aan maar ook het idee om zelf in de omgeving te zaaien.

Bedrijfsleven omarmt Red de Bij!
Dutch Flower Group en Stichting Leefomgeving Schiphol hebben op grote schaal projecten geïnitieerd en die zijn inmiddels ook uitgevoerd. Op Schiphol Rijk is in de afgelopen weken ook nog eens 30.000 m2 ingezaaid en is een bijenvolk geplaatst. Stichting Schiphol Leefomgeving ziet dit als een pilot voor nog veel meer kilometers Honey Highway. In het voorjaar worden excursies gegeven langs de bloemenvelden en bijen aan de duizenden mensen die er werken. Deborah gaat langs de bedrijven die gesitueerd zijn aan de Honey Highway in Aalsmeer op het veilingterrein van VBA Zuid in Aalsmeer. Bij al deze bedrijven gaat zij aan de medewerkers het gedachtengoed van Honey Highway toelichten. Dat zal ook in het Westland bij de bedrijven op het Trade Parc worden opgepakt. Verder organiseert zij workshops wat men zelf als werknemer vanuit het bedrijf en als persoon in de eigen leefomgeving kunnen doen.

Resultaten van Honey Highway tot nu toe
De inheemse natuurzaden worden gewonnen uit natuurgebieden en velden in alle provincies van Nederland. Daarna worden ze geschoond en zorgvuldig bewaard.

Honey Highway heeft in de afgelopen drie jaar  ruim 100 kilometer (4 meter breed) bermen van wegen, spoortrajecten en dijken ingezaaid met meerjarige wilde bloemen afgestemd op de grondsoort en regio. Grote overheidsinstanties werken volop mee aan Honey Highway zoals: ProRail, Rijkswaterstaat en verschillende Provincies. “Zij nemen hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ondersteunen daarom van harte ons initiatief”, aldus Deborah Post.

bron: Marketing in Vers


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven