Stolze Mexico bestaat sinds 2012

"Wij konden direct aan de slag met 12 hectare kasverwarming"

Vijftig jaar geleden begon Teun Stolze zijn bedrijf in Maasdijk en zijn klanten waren allemaal te vinden in en om het Westland. Hij had toen niet kunnen bedenken dat Stolze vijftig jaar later werkzaam zou zijn over de hele wereld en zelfs vestigingen in het buitenland zou hebben. Zo heeft Stolze onder andere een vestiging in Mexico. Maar hoe is het allemaal begonnen in Mexico?

Ruim twintig jaar geleden werden de eerste Stolze-installaties in Mexico geïnstalleerd. Zoals bij de meeste van de internationale projecten werkte Stolze in Mexico samen met een lokale kassenbouwer. Zij verkochten totaalprojecten aan hun klanten en kochten vervolgens alle installaties voor water, elektra en verwarming bij Stolze in.

De vraag vanuit Mexico naar technische installaties bleef groeien en het was onmogelijk om die vraag vanuit Nederland te blijven bedienen. Het verlenen van service werd ook steeds belangrijker en om dat te kunnen bieden werd Stolze Mexico in 2012 opgericht.

De start van Stolze Mexico
Een verkoper, administratief medewerker en logistiek medewerker werkten vanuit een klein kantoor in Irapuato aan de tuinbouwprojecten. Lokale bedrijven die bekend waren met de systemen van Stolze wisten Stolze Mexico direct te vinden.

Fernando Alfaro, verantwoordelijk voor de verkoop in Mexico, vertelt: "Binnen een week werd de opdrachtbevestiging van het eerste project getekend. Een nieuwbouw van 12 hectare waarbij we de verwarming hebben mogen verzorgen."

In 2020 mag Stolze Mexico wederom bij deze klant aan de slag voor de verwarming van een nieuwbouwkas van 24 hectare.

Van 3 naar 20 medewerkers
De vraag naar technische installaties bleef groeien en daarmee ook Stolze Mexico. Van een klein kantoor met 3 medewerkers, zijn ze nu uitgegroeid tot een bedrijf van 20 medewerkers met een loods van 1.000 m2. Het bedrijf heeft een eigen technische afdeling opgezet met 10 monteurs waarmee ze de gevraagde service kunnen verlenen. "We zijn uitgegroeid tot een 100% Mexicaans bedrijf met 100% Nederlandse technologie en knowhow. Ik denk dat juist dat het sterke punt is van onze samenwerking," vertelt Fernando.

Foto: Theo Stolze en Fernando Alfaro 

Stijging technisch hoogwaardige projecten
Hij merkt dat ze ook in Mexico steeds vaker technisch hoogwaardige projecten verkopen. "Mexicaanse kwekers gaan steeds efficiënter kweken en met de kennis van de Nederlandse collega's kunnen wij dit waar maken. Deze ontwikkelingen zijn vooral in de zachtfruitsector, met name de blauwebessenteelt, zichtbaar."

Voor meer informatie:
Stolze
info@stolze.nl
www.stolze.nl

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.