Ctgb besluiten november 2019

Twee schimmelbestrijders krijgen bredere toelating

Siertelers kunnen een uitbreiding van Prolectus tegemoet zien en in de vruchtgroenten krijgt een deel van de telers er een uitbreiding van T34 Biocontrol bij. Dat valt op te maken uit de besluiten van het College voor de toelating van gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) in november 2019.

Prolectus (14453 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van de werkzame stof fenpyrazamine heeft een uitbreiding gekregen van de toelating. Dit betreft het professioneel gebruik in de teelt van bloemisterijgewassen (onbedekte teelt), potplanten (bedekte teelt), snijbloemen (grondgebonden bedekte teelt), snijbloemen (niet grondgebonden bedekte teelt), bloembollen en bloemknollen met uitzondering van tulp en lelie (onbedekte teelt).

T34 Biocontrol (15135 N)
Dit schimmelbestrijdingsmiddel op basis van Trichoderma asperellum stam T34 heeft een uitbreiding gekregen van de toelating. Dit betreft het professioneel gebruik in de bedekte teelt van kleinfruit, bladgroenten, bonen met en zonder peul; vruchtgroenten van cucurbitaceae met eetbare schil, vruchtgroenten van cucurbitaceae met niet-eetbare schil; koolgewassen, radijsachtigen; stengelgroenten, kruidenteelt vers en gedroogd, bloembol- en bloemknolgewassen; potplanten; snijbloemen; trekheesters; snijgroen; boomkwekerijgewassen; vaste plantenteelt; veredelingsteelt en zaadproductie.

Lees hier alle besluiten betreffende biociden

Lees hier alle besluiten betreffende gewasbeschermingsmiddelen


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven