Deelnemers energieconvenanten realiseren 12.6 PJ energiebesparing

In 2018 namen 1.045 Nederlandse bedrijven deel aan de 2 energieconvenanten. De MEE-sectoren realiseerden 7,4 PJ energie-efficiëntie in hun procesketens en binnenlandse productieketens, de MJA3-sectoren 5,2 PJ. Deze besparingen komen overeen met het jaarlijkse energieverbruik van ruim 209.000 huishoudens.

Op 26 november 2019 informeerde de minister van Economische Zaken en Klimaat de Tweede Kamer over de energieconvenanten.
 
Nederlandse bedrijven spraken met de overheid af hoeveel energie ze zouden besparen tijdens 2017-2020. De uitgangspunten staan in de Meerjarenafspraken energie-efficiëntie (MJA3/MEE). De bedrijven vertegenwoordigen gezamenlijk ruim 80% van het industriële energieverbruik en ongeveer 25% van het totale energieverbruik in Nederland.

De 1.045 bedrijven die in 2018 deelnamen aan de 2 convenanten zijn verdeeld over 7 sectoren in de MEE en 33 sectoren in de MJA3. Op de helft van de convenantperiode 2017–2020 realiseren de MEE-sectoren samen 46% van hun ambitie, de MJA3-sectoren 74%. De MJA3-deelnemers bereiken hiermee een groot deel van hun convenant-doelstelling.

Rockwool zet vol in op duurzaamheid
MEE-deelnemer Rockwool is marktleider in Nederland op het gebied van hoogwaardig isolatiemateriaal. "We zetten vol in op duurzaamheid", zegt Kirstin Goossens, coördinator Milieu & Energie. "Niet alleen door huishoudens en bedrijven te helpen energie te besparen. Maar ook door stappen te zeten in onze eigen bedrijfsvoering."

Prorail zorgt voor een betrouwbaar spoor én energiebesparing
MJA3-deelnemer ProRail heeft verduurzaming hoog op de agenda staan. "De slogan van ons bedrijf is niet voor niets: ProRail verbindt, verbetert, verduurzaamt”, vertelt Ted Luiten, beleidsadviseur Duurzaamheid bij de spoorbeheerder. "Onze ambities zijn groot. En daar proberen we de hele organisatie achter te krijgen."

bron: RVO


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.