Eén miljoen kratten duurzamer versturen

Jaarlijks verscheept Van den Bos ongeveer één miljoen kratten gevuld met leliebollen wereldwijd. De bollen worden in plastic zakken verpakt. Deze kratten worden geleverd door Beekenkamp en samen met Van den Bos heeft men onderzocht wat er op het gebied van duurzaam verpakken kan worden verbeterd.

De grootste ontwikkelingen omtrent duurzame verpakkingen de afgelopen drie jaar zijn:

  • Beekenkamp gebruikt 100% gerecycled plastic voor de kratten zonder zware metaalvervuiling.
  • Met behulp van Beekenkamp ingenieurs heeft Van den Bos het gewicht per krat geleidelijk verlaagd, resulterend in een jaarlijkse besparing van ongeveer 300.000 kilo plastic in vergelijking met 2015.
  • Geëxporteerde kratten worden zoveel mogelijk gerecycled in het land van bestemming. We kijken ook naar nieuwe opties waarin we de kratten een tweede leven kunnen bieden in andere industrieën.
  • Van den Bos en Beekenkamp evalueren de optie om ingrediënten zoals gras toe te voegen aan de plastic mix. Dat klinkt fantastisch, maar we moeten nog steeds uitzoeken of we dan de recycle efficiëntie kunnen behouden. We onderzoeken ook de mogelijkheid waarin al het plastic vervangen wordt en er gebruik zal worden gemaakt van een 100% afbreekbaar alternatief. Deze zal afbreken door de combinatie van UV licht, water en zuurstof.
  • De komende maanden tijdens het verwerken van de Noordelijk halfrond oogst 2018 zal Van den Bos met behulp van Beekenkamp een testronde draaien met biologisch afbreekbare plastic zakken. De klanten van Van den Bos wereldwijd zullen testkratten ontvangen. Deze testkratten zullen groen gekleurd zijn voor gemakkelijke herkenning. De plastic zakken zullen afbreekbaar zijn en zullen onderdeel worden van de groene afvalbakken van ieder bedrijf.

Voor meer informatie:
Beekenkamp Group
www.beekenkamp.nl
 
 
 
 

Van den Bos Flowerbulbs
www.vandenbos.com

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven