bijna 26 hectare weggezet in Oneida, VS

“De omvang van dit project is enorm"

Als het gaat om grote kassen bouwen zijn ze best wel wat gewend bij Havecon - maar van deze zijn zelfs zij nog onder de indruk. Maar liefst 26 hectare is het project Green Empire Farms (GEF) in het Amerikaanse Oneida. De nieuwe kas maakt dat het Noord-Amerikaanse bedrijf Mastronardi Produce naar zeven teeltlocaties in de Verenigde Staten groeit. 

Twee fasen
De indrukwekkende kas van in totaal bijna 26 hectare is opgesplitst in twee fasen. Het is het grootste kasproject dat in Noord-Amerika in een keer gerealiseerd is en een van de grootste bouwprojecten van kassenbouwer Havecon tot nu toe.

Green Empire Farms gaat zachtfruit , tomaten, komkommers en paprika's in de kas telen. De bouw van fase I begon begin februari van dit jaar en de eerste kassen werden deze zomer volgens schema geplaatst. De gewassen in fase II worden begin 2020 geplant.

“De omvang van dit project is enorm. Op elk willekeurig moment tijdens de bouw hebben we 10 tot 15 platforms en machines, en meer dan 75 medewerkers non-stop ter plaatse om de vaart erin te houden en ervoor te zorgen dat de planning strak wordt nageleefd", zegt Henk Verbakel, CEO van Havecon.

Hij vervolgt: “Het weer was een probleem tijdens de bouw van dit project, maar zijn op schema gebleven."

Voor meer informatie:
Sunset/Mastronardi
jennifer.wheatley@sunsetgrown.com
www.sunsetgrown.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.