Raad van State: "Klimaatplan kabinet is slechts veelheid van losse maatregelen"

Volgens de afdeling Advisering van de Raad van State is het Concept Klimaatplan van de regering niet voldoende om in 2030 een broeikasgasreductie van 49% te behalen. Het Plan zou een heleboel maatregelen bevatten, die echter als los zand aan elkaar hangen.

Men heeft e.e.a. in heel veel woorden nader uiteengezet, maar de crux is eigenlijk deze: sinds 1990, oftewel in de afgelopen 30 jaar, bedraagt die reductie precies 1 hele procent, zo heeft de WUR vandaag becijferd. En precies dat krijgt men er niet uit, want dat die 49% reductie in 2030 en het einddoel, een broeikasgasreductie van 95% in 2050, wél gehaald worden, mag geen twijfel leiden. We moeten gaan voor "een herordening van productie en consumptie in alle sectoren van de maatschappij en de economie", zo is de boodschap, en als het kabinet hier nu maar wat meer besef van zou hebben, dan komt het wel goed.

Dat zulks het geval is, is in ambtelijke kringen een zekerheid. Afgelopen vrijdag nog maakte het Interprovinciaal Overleg bekend dat alle twaalf de provincies zich voltallig achter de plannen van het kabinet scharen en die 49% reductie in het komende decennium zonder twijfel voor elkaar zullen gaan boksen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven