2.4 hectare nieuwe kas Moerkapelle

Montis Zuidplas opent derde productielocatie

Montis Zuidplas B.V. opent in april 2020 haar derde productielocatie aan de Van Hasseltweg in Moerkapelle. De eerste teelt start in december. Niels van den Berg, directeur van Montis Zuidplas: "Met de uitbreiding van de productie kunnen we beter inspelen op de vraag van bestaande én nieuwe klanten."

Montis meet momenteel 4,5 hectare. De nieuwe productielocatie telt 2,4 hectare. Het productieareaal stijgt dus aanzienlijk. "Daarmee bouwen we aan de toekomst van ons bedrijf. Met de nieuwe locatie kunnen we de hele keten bedienen", vertelt Nico van den Berg, die met zijn vrouw Elly in 1987 Montis oprichtte. Inmiddels is zoon Niels van den Berg ook actief in de directie. Hij is straks de eindverantwoordelijke voor de “Van Hasseltweg”.

De nieuwe productielocatie wordt deze maanden ingericht. Van den Berg: "We doen er alles aan om uniforme en lang houdbare planten te kweken." Zo krijgt de nieuwe locatie een eb- en vloedvloer en passen we de meest recente innovaties op het gebied van verwarming en klimaat toe. Zo wordt gebruik gemaakt van “warmte” van het naastgelegen bedrijf. Bovendien krijgt de locatie een fijnmazig sorteersysteem voor het afleveren van planten. Begin december gaat de eerste teelt van start, de eerste planten van de nieuwe locatie worden medio april 2020 afgeleverd.

Vanaf voorjaar 2020 bestaat het totaalaanbod van Montis uit een breed aanbod seizoenproducten (zoals Ranuncules, Campanula Addenda, Aster Showmaker en diverse soorten Helleborus) groene kamerplanten en de Calathea Crocata. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende potmaten.

Voor meer informatie:
Montis
Bredeweg 32b (Moerkapelle)
T: +31 (0)79 5 93 31 10
E: info@montisplant.nl
www.montisplant.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.