Colombiaanse anjerteler Agromonte gaat voor zonne-energie

"Het doel is om 30% van het energieverbruik op te vangen met zonne-energie," zegt Daniel Maldonado van Agromonte. Deze teler van anjers en trosanjers is een van de eerste Colombiaanse bloemenexporteurs die zonne-energie inzet in hun bedrijf in Gachancipa, een stad ten noorden van de Colombiaanse hoofdstad Bogotá.


Daniel Maldonado, Adriana Michelsen en Jorge Umana (oprichter) tijdens de Proflora in Bogota, Colombia

30% van de energie komt van zonnepanelen
"Vanaf vandaag komt 10% van de energie die we gebruiken van zonnepanelen," zegt Maldonado. Vorig jaar zijn er 84 zonnepanelen geïnstalleerd bij het bedrijf en dit zal stap voor stap worden verhoogd naar 270 zonnepanelen. "Aan het eind van het jaar hopen we 30% van onze benodigde energie uit de zonnepanelen te kunnen halen."

Zorg voor het milieu
Agromonte produceert al 35 jaar bloemen en is altijd geïnteresseerd geweest in milieuvriendelijke oplossingen. “We proberen continu ons gebruik van natuurlijke hulpbronnen te verbeteren en onze voetafdruk te verkleinen. We recyclen bijvoorbeeld heel veel. We maken gebruik van hydroponics voor de teelt van onze bloemen en hergebruiken het water en andere materialen.”

Een van de eerste in Colombia
Zonne-energie opwekken door middel van zonnepanelen is niet heel gebruikelijk onder Colombiaanse telers. “Ik denk dat we de eerste zijn in Colombia,” zegt Maldonado. Maar is het een financieel haalbaar besluit? “Jazeker, dat is het. Daarnaast is het goed voor het milieu. Over 4,5 jaar hebben we de kosten terugverdiend.”

Voor meer informatie:
Agromonte S.A.S.
Daniel Maldonado
Email: sales@agromonte-sa.com 
www.agromonte-sa.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.