“Cao-onderhandeling glastuinbouw proces van lange adem”

"Eind dit jaar loopt de Cao Glastuinbouwsector af, de onderhandelingen voor een nieuwe cao zijn al gestart", zo begint Peter Loef zijn blog op Werkgeverslijn. "Om de wensen en behoeften van de ondernemers goed in beeld te hebben, zijn ondernemers uit verschillende regio’s en van verschillende teelten verzameld in de zogeheten ondernemersgroep cao en pensioen van Glastuinbouw Nederland."

"Ook Plantum maakt deel uit van deze groep. In die groepen zitten bedrijfseigenaren en HR-functionarissen uit de bedrijven. Zeker in de voorbereiding van een onderhandelingsproces en tussen de onderhandelingen door, komt deze groep frequent bij elkaar. De ondernemersgroep kiest uit haar midden een onderhandelingsdelegatie en er is een woordvoerder gekozen."

Via een enquête die Werkgeverslijn land- en tuinbouw eerder heeft uitgevoerd, konden de leden aangeven wat zij belangrijk vonden. Veel leden hebben de enquête ingevuld, wat ook de betrokkenheid laat zien. Ook zijn de vragen die bij de Werkgeverslijn zijn binnengekomen meegenomen. Door de ondernemersgroep zijn vervolgens voorstellen geformuleerd. De voorstellen zijn – en tegenvoorstellen worden – allen doorgerekend op basis van beschikbare werkroosters. Ook kosten en arbeidsmarktpositie zijn belangrijke referentiepunten.

Lees de rest van de blog via Werkgeverslijn land- en tuinbouw.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven