PDI

Nieuwe kas Hedera Plant energiezuinig dankzij innovatief dubbele schermings-energie installatie

Tholen - Hedera Plant, onderdeel van Vireo, uit de Kwakel heeft onlangs een nieuwe kas gebouwd. Het areaal van Vireo komt daarmee op zo’n 33 hectare verdeeld over 9 locaties. Op dit moment zijn er ongeveer 250 mensen werkzaam bij Vireo.

Aan het woord zijn Patrick & Cas Hogenboom, vader en zoon.  

Familiebedrijf
“Ongeveer 55 jaar geleden is het bedrijf opgericht door mijn vader Cees Hogenboom. De eerste jaren werden er chrysanten geteeld. Ca. 40 jaar geleden werd er overgestapt naar groene planten. Hedera Plant is een echt familiebedrijf. Zo’n 30 jaar geleden ben ik samen met m’n broer Martin bij het bedrijf komen werken en inmiddels zijn mijn zoons Luc en Cas ook werkzaam in het bedrijf. Cas is nu twee jaar werkzaam als facilitair manager voor alle locaties. Hij heeft ook op een goede manier de nieuwbouw begeleid.”

Zoon Luc is werkzaam als algemeen manager bij Vireo. Patrick’s broer Martin Hogenboom is sales director bij Vireo Plant Sales.

Vireo Plant Sales is de overkoepelende naam voor een aantal kwekerijen die hun krachten gebundeld hebben op het gebied van inkoop- en verkoopactiviteiten, concepten en orderafhandelingen. Hedera Plant is één van die kwekerijen.

Dubbelscherm
“Wij bouwen het liefst een oerdegelijke 12,80 m breedkapkas. Wat betreft de scherminstallaties wilden we meer energie gaan besparen. Vandaar dat we voor het eerst gekozen hebben voor een dubbele schermings-energie installatie. Oftewel we hebben gekozen voor een zonweringsdoek en een energiedoek. We hebben de installaties laten uitvoeren in “tentvorm” met een Trek-duwsysteem. Net zoals we dat op al onze kwekerijen hebben."

Peter Dekker Installaties BV
Patrick & Cas: “PDI was bij ons niet helemaal onbekend. We hadden nog niet eerder door hen een installatie laten monteren, maar één van de tuinen die wij een aantal jaren geleden hebben overgenomen zijn voorzien van installaties van Peter Dekker Installaties.”

Voor deze nieuwbouw werd er door Hedera Plant veel tijd gestoken in welke installaties zij nodig hebben en wat de toegevoegde waarde moet zijn van de scherminstallaties.

“De gesprekken met Jeroen de Jonge van PDI heb ik als erg prettig ervaren.” aldus Patrick. “Ze brengen een flinke dosis praktijkkennis met zich mee waardoor we onze wensen en daarbij behorende oplossingen steeds meer in beeld kregen. Wat mij onder andere erg aantrok was één van hun innovaties;  zij hebben Veerblokken ontwikkeld voor hun PDI Trekduw-systeem. Het geeft mij een fijn gevoel om te weten dat de installaties hiermee nu altijd goed zullen blijven sluiten. Dit was met een Trekduw-systeem zonder Veerblokken nog wel eens moeilijk.  En ja als je meer energie wilt besparen, dan is het optimaal sluiten van je installatie een must.”

Tevreden
“Er was mij door PDI beloofd dat zij er echt wat moois van gingen maken. En ik moet eerlijk zeggen: ze hebben het zeker waargemaakt!”

Voor meer informatie:
Hedera / Vireo Plant Sales
Hoofdweg 13
1424 PC De Kwakel
www.vireoplantsales.com

 

Peter Dekker Installaties BV 
Industriestraat 40
2671 CT Naaldwijk
www.pdinl.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven