Ondernemersorganisaties:

"Nu vaart blijven maken met uitwerking pensioenakkoord"

"Het is een goede zaak dat minister Koolmees besloten heeft om onnodige pensioenkortingen en premiestijgingen komend jaar tegen te gaan tijdens de uitwerking van het pensioenakkoord. Alle aandacht moet nu gaan naar de uitwerking van het akkoord, zodat het pensioenstelsel klaar wordt gemaakt voor de toekomst." Dat zeggen VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland in een gezamenlijke reactie op het besluit van de minister.

De ondernemersorganisaties hadden eerder al met de vakbeweging bepleit om niet te korten en geen premies te verhogen of de opbouw te verlagen tijdens de uitwerking van het akkoord. Door de maatregelen die minister Koolmees vandaag bekend heeft gemaakt worden de meeste werknemers en gepensioneerden waarschijnlijk niet gekort op hun pensioen komend jaar. Ook blijven pensioenpremies voor werkgevers en werknemers gelijk in plaats van zeer fors verhoogd.


Marc Calon, voorzitter LTO Nederland: “Dit is een goede zaak voor zowel werkgevers, als voor werknemers en gepensioneerden. Dit helpt het vertrouwen van mensen in het stelsel te vergroten. Met de aanpassingen die we nu uitwerken houden we met elkaar een generatiebestendig pensioenstelsel, het beste van de wereld. Daar is het allemaal om te doen.”

Sociale partners en kabinet werken de komende periode intensief samen om deze afspraken uit het deze zomer gesloten pensioenakkoord uit te werken. Voor de zomer van volgend jaar moeten de hoofdlijnen bekend zijn.

Bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.