Brandkamp

"Marktaandeel troschrysant groeit hard"

De vraag naar snijchrysanten neemt elk jaar toe, en in het bijzonder de vraag naar troschrysanten. Dat ziet de Duitse veredelaar en vermeerderaar Brandkamp, en vandaar dat men doende is de focus nog meer op deze variëteiten te leggen. Tijdens de IFTF, die eerder deze maand plaatsvond, toonden zij verscheidene nieuwe toevoegingen aan het assortiment

Het team van Brandkamp Youngplants op de IFTF 2019.

“In veel regio's is de troschrysant al de grootste subcategorie,” weet  directeur Hubert Brandkamp. Waar hem dat precies in zit is niet helemaal duidelijk, maar dat het een mooie filler en bliktrekker is in boeketten ligt voor de hand. "Bovendien", voegt verkoopmanager Jürgen von den Dreisch toe, "heeft dit type vaak een langere houdbaarheid.”

Brandkamp verkoopt uitgangsmateriaal in heel Europa en heeft licenties over de hele wereld. Daarom exposeert men al enige jaren tijdens de IFTF, uiteraard omdat hier een grote hoeveelheid internationale gasten komt kijken. Het is dan ook een mooi moment noviteiten officieel te presenteren.

De stand van Brandkamp tijdens de IFTF 2019.

Vraag overal anders
“Kwekers en inkopers uit Rusland en Azië waren gefascineerd door Nagano,” zegt von den Driesch.“De speciale vorm van de bloem in combinatie met de kleur roze matcht met de smaak in dit deel van de wereld. Een variëteit die het naar onze verwachting goed zal doen op de Oost-Europese markt is de Yeti. Deze variëteit heeft hele grote, witte bloemen met een crème-geelkleurig hartje. Het heeft stevige en stabiele stelen en is daarmee een goede variëteit voor de Oost-Europese markt, mogelijk ook voor het verwijderen van knoppen.”

Nagano en Yeti

Guam Yellow en Assam 

Naast deze twee nieuwkomers mochten ook de helder gele Guam Yellow met een groen hartje en de witte Assam met een  cappuccinokleurig midden rekenen op veel belangstelling.

Snelle variëteiten
In de huidige markt is het belangrijk dat variëteiten, letterlijk, snel groeien. “Dat is een must,” zegt von den Driesch. “Bij het verdelen richten we ons daar dus ook op. Al de variëteiten in ons assortiment zijn binnen 7 tot 7,5 week klaar voor de verkoop.”

Voor meer informatie

Brandkamp Jungpflanzen
Jürgen von den Driesch
Email: v.d.driesch@brandkamp.de
Phone: +49 (0) 228/33 08 75
Fax: +49 (0) 228/33 47 00
Mobile: +49 (0) 171/4 13 55 91
www.brandkamp.de  


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.