Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Van 1961 t/m 2017

Wereldranglijst toont top 10 exportlanden van agrarische producten

In deze video toont Data for Farmers de top 10 landen met de hoogste exportwaarden van de totale agrarische producten van 1961 tot en met 2017. Deze exportwaarden zijn gebaseerd op de waarden van zowel gewassen als dierlijke producten. Landbouwmachines vallen hier niet onder.

VS op nummer 1, Nederland op 2e plek 
De grootste exporteur van agrarische producten zijn de Verenigde Staten. Sinds 2005 vervult Nederland, dat 235 keer kleiner is dan de VS, de tweede plaats. Volgens Data for Farmers kan dit omdat Nederland goede wegen en waterwegen heeft. Daarnaast spelen de havens in Rotterdam en Amsterdam een belangrijke rol. Ook produceren de 'uitmuntende en innovatieve' Nederlandse telers voedsel van hoge kwaliteit en producten van hoge waarde, zoals tomaten en bloemen. Een andere verklaring is dat er veel kassen in Nederland zijn. Nederland is een land van handelaren, concludeert Data for Farmers.

Bron: Data for Farmers

Publicatiedatum: