Thermo King introduceert hybride koelsysteem voor trucks

Thermo King, een van de marktleiders in temperatuurregelingssystemen voor diverse mobiele toepassingen en een merk van Ingersoll Rand,  introduceert nieuwe hybride koelsystemen voor trucks. Deze koelsystemen zijn ontworpen om de milieu-impact van transport te verkleinen en exploitatiekosten te verlagen. De nieuwe Thermo King T Hybrid en UT Hybrid-koelunits voor trucks, autonome aanhangwagens en bakwagens voorzien volgens het bedrijf in de vraag naar technologieën die transportbedrijven gemakkelijker toegang geven tot beperkt toegankelijke stedelijke gebieden met lage emissiezones en verlagen tegelijkertijd exploitatiekosten.

Met de nieuwe hybride single- en multitemperatuuroplossingen voor trucks wil Thermo King voortborduren op de prestaties van de Thermo King SLXi Hybrid systemen voor trailers. Met de Frigoblock generator- en invertertechnologie kan er tussen dieselaandrijving en elektrische aandrijving worden geschakeld bij de Hybrid T-serie voor kopschotmontage en de Hybrid UT-serie voor onderbouw montage, wanneer dit vereist of noodzakelijk is. Dit biedt transportbedrijven toegang tot binnensteden, woonwijken en lage emissiezones waar de dieselmotor van de units niet gebruikt mag worden.  

Praktijktest
Thermo King werkte samen met Castell Howel Foods, een groothandel in voedingsmiddelen in het Verenigd Koninkrijk. Castell Howell heeft sinds mei 2019 grondige tests in de praktijk uitgevoerd door gebruik te maken van een truck met de multitemp Thermo King UT Hybrid Spectrum onderbouwkoelunit.

''We hebben de hybride truck oplossing zes dagen per week gebruikt op routes met meer dan 30 leveringen per dag, waarbij we snelwegtransport en stadsdistributie hebben gecombineerd '', vertelt Martin Jones, directeur Transportoperaties bij Castell Howell Foods. ''Met de hybride modus altijd ingeschakeld, hebben we tot ongeveer 20 liter brandstof per dag bespaard, en dat zes dagen per week. Dit heeft een aanzienlijke invloed op de operationele kosten van de truck. We zijn tevreden over hoe het hybride systeem van Thermo King het beste van de door de generator aangedreven elektrische technologie en de dieseltechnologie combineert en hoe dit in de praktijk heeft uitgepakt.''

De chauffeurs van Castel Howell hebben ook positief gereageerd op het koelsysteem, voornamelijk dankzij de eenvoudige overgang van de ene technologie naar de andere. De chauffeur hoeft de unit alleen bij vertrek uit het magazijn in te stellen. Het systeem schakelt vervolgens tijdens de werkdag tussen de elektrische en de dieselmodus, afhankelijk van de vereisten van de unit of inzetbaarheid.

''Tijdens de koelere herfstdagen hebben we de dieselmotor van de unit niet eens ingeschakeld. De Thermo King Hybrid UT Spectrum is een krachtige multitemperatuur unit met een snelle pull down. Ook in de zomer wordt de tijd dat de motor is ingeschakeld aanzienlijk verkort en hierdoor hebben chauffeurs een zekere flexibiliteit wanneer ze vroeg in de morgen bezorgen in woonwijken'', aldus Martin.

Toekomstbestendig
Met de nieuwe hybride technologie kunnen transport- en koeriersbedrijven volgens Thermo King hun gekoelde leveringen met trucks en de daarmee gepaard gaande investeringen toekomstbestendig maken. "Zo kunnen ze de regelgeving voorblijven, de totale eigendomskosten beheersen, de efficiëntie verhogen en belangrijke duurzaamheidsdoelstellingen behalen." Voor meer operationele flexibiliteit kunnen trucks die al in bedrijf zijn en zijn uitgerust met units van de T-serie en de UT-serie, worden aangepast met de hybride functionaliteit. Klanten kunnen hun bestaande wagenpark upgraden bij één van de honderden erkende dealers en servicecentra van Thermo King in heel Europa.

De productontwikkeling van de Hybrid T-serie en de Hybrid UT-serie sluit aan bij de duurzaamheidsambities van Ingersoll Rand voor 2030 en de inzet om, door middel van de verwarmings-, ventilatie-, airconditioning- (HVAC) en transportkoelingsproducten en -diensten, de koolstofvoetafdruk van de klant met een gigaton1 CO2e te verkleinen − dit komt overeen met de jaarlijkse uitstoot van Italië, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk samen.

Voor meer informatie:
Michał Karkoszka
Thermo King
T: +48-601-077-932
E: Michal.Karkoszka@irco.com 
W: https://www.thermoking.nl/  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.