Phormium ontwikkelt 'koelste' gronddoek

Telers weten dat bij hoge zonnestraling de klassieke zwarte gronddoeken heel erg heet kunnen worden. Dit heeft een negatieve invloed op de ontwikkeling van de plant. Phormium, de Belgische fabrikant van grond- en schermdoeken, ontwikkelde daarom PhormiCool 200 GK, een grijs gronddoek waarbij de garens verrijkt werden met infrarood (IR) reflectoren.

De IR reflectoren in PhormiCool 200 GK gaan gericht de elektromagnetische stralen reflecteren die verantwoordelijk zijn voor de opwarming van het doek. "Doordat de energie van deze stralen niet geabsorbeerd wordt, warmt het doek dus minder op. Hierdoor blijft het zelfs op de heetste zomerdagen beduidend koeler dan de klassieke zwarte gronddoeken.

De combinatie van de aangepaste weefstructuur en de hoge mechanische resistentie zorgen bovendien voor een goede waterdoorlaatbaarheid en maakt het gronddoek geschikt voor gebruik op lavavloeren en dit voor zowel buiten- als binnenteelten", vertelt Arjan van der Veer, Sales Manager bij Phormium.

PhormiCool 200 GK is beschikbaar in diverse breedtes en kan desgewenst op maat gemaakt worden van de betreffende bedrijfsvloer. 

Voor meer informatie:
Phormium
Arjan van der Veer
+31 611778796
arjan.vanderveer@phormium.com   
www.phormium.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.