Cultuurgroep Vaste Planten bespreekt onterecht betaalde royalty’s door leden

Vanuit de leden krijgt de cultuurgroep vaste planten veel vragen over: wanneer moet je wel en niet Royalty’s betalen, wanneer betaal je onterecht Royalty’s en vragen over Kwekersrecht, PBR (Plant Breeders Right), TM (Trade Mark), Breeders Fee, Volunteer Royalty, Marketing Fee, Goodwill.

Vaak ziet men, helemaal begrijpelijk, door de bomen het bos niet meer. De cultuurgroep kent diverse voorbeelden waarbij onterecht Royalty’s gevraagd worden en de kweker denkt dat hij die moet betalen.

Tijdens de cultuurgroepvergadering van donderdag 14 november was dit een van de hoofdpunten die het bestuur besproken heeft, aangezien niemand graag onterecht betaalt, het gaat soms om forse bedragen die betaald worden.

Meer informatie hierover op de ALV jaarvergadering Vaste Planten samen met de Zomerbloementelers op 18 december a.s. tijdens de Kennis- en Netwerkdag bij Veiling Plantion te Ede.

bron: LTO Nederland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.