Arjan Pauw, Gavita International:

"3000 armaturen per dag met tot wel 100 mensen op de vloer"

Tholen - Gavita International barstte uit haar jasje vanwege de groeiende vraag naar HPS-lampen. De oude productielocatie werd eind 2018 vervangen voor een nieuwe, 'state of the art' productiefaciliteit op het industrieterrein in Aalsmeer.

Een mooie en grote nieuwe locatie waar het prettig werken is en er genoeg ruimte is voor de opslag van onderdelen die noodzakelijk zijn voor de fabricage van de Gavita-armaturen. Groot voordeel bij de inrichting van deze ruimte was dat er goed gekeken is naar het productieproces. Er was genoeg ruimte om deze volledig te optimaliseren, vertelt Arjan Pauw, International Sales manager van Gavita.

“Door de optimalisatie van de productielijnen, hoofdzakelijk bedacht en uitgevoerd door onze collega Eric Jongstra, het veranderen van bepaalde volgordes in het assemblageproces en het gebruik van slimme tools, kunnen we ca. 3.000 armaturen per dag produceren. Op deze dagen werken er 100 mensen aan de productielijnen. Zodoende kan Gavita korte levertijden garanderen, ook voor grote projecten.


Productie van reflectoren

Met de verdere optimalisatie van de productielijnen kan Gavita de hoge kwaliteitseisen van de klant waarborgen. Ieder armatuur dat de deur uit gaat, is gecontroleerd, getest en heeft gebrand voordat deze naar de klant gestuurd wordt. Ieder armatuur wordt geregistreerd, zodat Gavita exact weet aan welke klant of welk project het armatuur is geleverd en welke onderdelen er zijn gebruikt."

Een precies werkje: De schroefogen worden zo gemonteerd, dat het armatuur altijd perfect horizontaal en verticaal opgehangen kan worden.

LED of HPS?
Dat is op dit moment de vraag die de tuinbouwwereld beheerst. Op dit moment is de vraag naar HPS-lampen nog steeds groot. Het is een beproefd concept: is investering technisch aantrekkelijk en heeft zich in de afgelopen decennia bewezen als de groeilamp bij uitstek voor diverse gewassen? Nu nog wel, aldus Arjan. "Ik verwacht dat LED op den duur de standaard wordt in de glastuinbouw. De technieken worden steeds beter en kijkend naar de maatschappelijke bewustwording met betrekking tot het milieu, is het absoluut een goede ontwikkeling.”


Ieder armatuur en iedere lamp wordt getest.

De armaturen worden verpakt in speciaal ontworpen kisten. De kist wordt zo gevuld dat er geen schade kan ontstaan tijdens het transport.

Voor meer informatie:
Gavita International b.v.
Arjan Pauw
arjan.pauw@gavita.com
Oosteinderweg 127
1432 AH Aalsmeer
T : +31 (0) 297 380 450

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven