Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Jaap Smit met 30 Zuid-Hollandse bedrijven naar China

Commissaris van de Koning Jaap Smit en gedeputeerde Adri Bom-Lemstra zijn van 17 tot en met 22 november in China. Samen met vertegenwoordigers van 30 bedrijven uit Zuid-Holland richten zij zich tijdens de missie op duurzame ontwikkeling en modernisering van land- en tuinbouw.

Al ruim tien jaar helpt de provincie desgevraagd bedrijven uit Zuid-Holland om projecten te starten in China, voornamelijk in zusterprovincie Hebei. Als overheid kan de provincie in China deuren openen die anders mogelijk gesloten blijven. Bedrijven die zich bezighouden met bijvoorbeeld watermanagement en stedelijke ontwikkeling zoals Deltares, Royal Eijkelkamp en Arcadis of tuinbouw zoals Hoogendoorn, Codema, Delphy en Priva hebben in die tijd vaste grond onder de voeten gekregen in China. Ook kennisinstellingen zoals Erasmus IHS, Wageningen UR, InHolland en Lentiz maken graag gebruik van de relaties die de provincie heeft en de deuren die zij kunnen openen.

“Het is bijzonder waardevol dat de provincie Zuid-Holland al jaren zijn nek uitsteekt voor ondernemers die ambities hebben in China. Door de langdurende relatie met Hebei en Shanghai Pudong verstaan we elkaar steeds beter. En de behoefte onder bedrijven is groot. Voor deze missie hebben zich 30 Zuid-Hollandse bedrijven aangemeld”, aldus Martin van Gogh van de Economic Board Zuid-Holland.

Feeding and Greening
Onderdelen van de missie worden samen met Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en de Nederlandse ambassade georganiseerd. Met deze partijen en met verschillende Chinese partnerorganisaties organiseert de provincie op 18 november een seminar in Beijing. Het thema van het seminar is duurzame stedelijke ontwikkeling en de rol van moderne land- en tuinbouw daarin: Feeding and Greening Chinese Cities. In Hebei zal de delegatie een bezoek brengen aan de nieuwe superstad Xiongan, waar met name rond watermanagement en het inrichten van land- en tuinbouwvoorzieningen kansen liggen voor Zuid-Hollandse bedrijven. Dutch Greenhouse Delta organiseert een bezoek aan hun project in Jiashan en aan het eind van de week wordt nog een bezoek gebracht aan Shanghai Chongming waar in 2021 de Flower Expo plaats vindt en waar een conferentie zal worden gehouden over innovaties in de land- en tuinbouw.

bron: Provincie Zuid Holland

Publicatiedatum: