lot project in handen van Europese Commissie

Valt doek voor eendenkroos kweken in kas?

Vanuit een kas vol met waterlinzen in waterbassins kijkt teler Hans Roelofs van ABC Kroos al enkele maanden reikhalzend naar Brussel. Daar buigt de Europese Commissie zich over de vraag of het opvallende 'eendenkroosproject' ook echt 'voedsel' levert. Is dat niet het geval, dan geeft de Provincie Gelderland geen subsidie meer en valt het doek. 

In 2016 werd met de proef gestart. De waterlinzen groeien 'als kool', maar de vraag is of het dus ook echt voedsel is. Volgens de teler en Wagingenonderzoeker Jurriaan Mes wel. Zij vinden het 'voedsel van de toekomst' vanwege de hoge eiwitwaarde en de duurzame manier waarop het voedsel groeit. 

Omdat in Brussel vertraging is ontstaan in het besluitproces, weigert de Provincie nu het tweede deel van de ruim zeven ton subsidie over te maken. Tot 31 december krijgen Brussel en de teler de kans om 'bewijs' over de voedzaamheid van het kroos aan te leveren aan de Provincie. Hiervoor werden onder meer bloedtesten gedaan bij mensen die de groene materie op hebben gegeten. 

Lees hier meer bij Omroep Gelderland, die ook in de kas langs ging. 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven