John Grootscholten over FlynthFocus traject

Hoe ziet uw onderneming er in de toekomst uit?

De Nederlandse land- en tuinbouw staan voor grote maatschappelijke en economische uitdagingen. Om tot toekomstbestendige business modellen te komen, is het van belang om als ondernemer verder te kijken dan de dag van morgen. Plantenkweker John Grootscholten is actief bezig met de toekomst. Hij volgde het FlynthFocus traject.  Tijdens het traject keek hij terug naar het verleden en blikte vooruit naar de toekomst.

John is trots op zijn bedrijf JoGrow dat al sinds 1922 in de familie is. De kwekerij is gespecialiseerd in tropische kamerplanten en tuinhortensia’s, maar zal in de toekomst stappen moeten ondernemen om zijn meerwaarde voor de markt te behouden. John Grootscholten: ”Ik heb veel geleerd over mijn bedrijf én over mezelf.”

John Grootscholten: "De tuinbouwsector is enorm in beweging. Nieuwe markten, nieuwe stippen op de horizon. Wat investeer je in digitalisering, wat in duurzaamheid en hoe bekostig je dat? Hoe kun je als speler in het hogere kwaliteitssegment interessant blijven ten opzichte van goedkopere spelers die zich ook in het middensegment bewegen? Kortom, er leeft veel en als kweker sta je voor tal van keuzes."

Vragen
‘Vanuit telersvereniging Decorum zijn we al een tijd met deze thema’s bezig. Ruim vijftig telers zijn bij onze vereniging aangesloten en als voorzitter weet ik dat deze vragen enorm spelen in onze sector. Wat komt er op ons af, hoe kunnen we binnen de vereniging nog meer de samenwerking opzoeken en ons kwaliteitslabel nog sterker maken?’

Finetunen bedrijfsstrategie
‘Dezelfde vragen die we ons als telersvereniging stelden, speelden ook voor mijn eigen bedrijf. Mijn Flynth-adviseur stelde mij daarom voor een FlynthFocus-traject te volgen. "Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in het begin nogal sceptisch was. Maar dit was vooral ingegeven door onwetendheid: ik wist niet wat ik kon verwachten. Maar het was een goede manier om het bedrijf, buiten de hectiek van alledag om, eens tegen het licht te houden. Dat was heel verhelderend. Ik heb veel over JoGrow geleerd, maar ook over mijzelf. Bovendien geeft het mij energie om met de toekomst bezig te zijn en concrete plannen te maken. Dat is uiteindelijk wat iedere ondernemer wil!"

Voor meer informatie over FlynthFocus:
www.flynth.nl/flynthfocus
Gerard Drogt
E: gerard.drogt@flynth.nl
Frank Hollaar
E: frank.hollaar@flynth.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven