Birgit Otto en Piet Coelewij beoogd commissaris Royal FloraHolland

De Raad van Commissarissen van Royal FloraHolland draagt Birgit Otto en Piet Coelewij voor twee posities als extern commissaris van Royal FloraHolland.

De voordracht staat op de agenda van de ledenraad op 12 december 2019. Op dat moment treedt Jan Andreae terug als extern commissaris vanwege het bereiken van het einde van zijn termijn. Daarnaast is er nog een open positie binnen de negen personen tellende Raad van Commissarissen. 

Birgit Otto
Birgit Otto is sinds 1 september 2014 Executive Vice President en Chief Operations Officer van Schiphol Group. Daarvoor vervulde zij de functie van Directeur Airport Operations. Zij werkt sinds 2001 bij Schiphol Group. Daarvoor was zij werkzaam bij Nedlloyd Group. In haar huidige functie is zij verantwoordelijk voor de portefeuilles Operations, Security & Safety, Commercial Propositions, Digital en Marketing & Aviation.

Piet Coelewij
Piet Coelewij was CEO van de Wehkamp Group tot april 2019 en adviseur tot oktober 2019. Eerder was hij Vice President of Global Operations en Managing Director Europe van het Amerikaanse SONOS. Van 2007 tot 2011 bekleedde Piet Coelewij diverse senior posities bij Amazon.com in Engeland en daarvoor bij Philips Consumer Electronics in China. Momenteel is hij lid van de Raad van Commissarissen van Jumbo Supermarkten en non-executive bestuurder van Displaydata Ltd in Engeland. Piet is ook lid van het bestuur van Thuiswinkel.org, de belangenvereniging van e-commerce bedrijven in Nederland.

Vanwege het vertrek van Emiel Barendse is er nog de vacature voor een lid commissaris. De voordracht daarvoor wordt binnenkort verwacht. Commissarissen Jack Goossens, Rosaline Zuurbier en Gerben Ravensbergen zijn beschikbaar voor een volgende termijn.

bron: Royal FloraHolland


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.