Ecuadoraanse bloemenkweker installeert "Lactation Room"

Afgelopen vrijdag heeft de Ecuadoraanse bloemenkweker Bellaflor een zgn. Lactation Room geopend. De kweker geeft daarmee, als eerste bedrijf in de sector, gehoor aan een gezamenlijk ‘agreement’ van de Ecuadoraanse Ministeries van Volksgezondheid en van Sociale Zaken, dat verordent dat vrouwen met baby’s een “geschikte”, d.w.z. hygiënisch, veilige en private ruimte moet worden geboden om te kunnen kolven.

Dit nieuwtje vertaald naar de Nederlandse context mag dan wat bevreemdend zijn, op de Zuid-Amerikaanse kwekerij is het een ‘dingetje’. Het arbeidersbestand bestaat primair uit vrouwen, die bovendien vaak kostwinnaar zijn. In de machocultuur, die in zekere mate kenmerkend is voor de Midden- en Zuid-Amerikaanse landen, zijn vrouwen en kinderen vaak extra kwetsbaar, iets dat zowel vanuit de kweker als vanuit de verschillende overheden het hoofd wordt geboden. Zo kent buurland Colombia succes met het programma “Cultivemos la Paz en Familia", een sociaal ontwikkelingsprogramma dat ook in Ecuador niet onopgemerkt is gebleven.

Bellaflor is trots op de primeur. De ruimte bestaat uit vijf verschillende kamers voorzien van comfortabele stoelen, een wachtkamer en een koelkast waarin de melk bewaard kan worden. De kweker heeft 300 mensen in dienst en teelt een breed assortiment snijbloemen in de buurt van Quito, de hoofdstad van het land.

Voor meer informatie:
Bellaflor Group
E: sales@bellaflor-group.com    
www.bellaflor-group.com  

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.