Veredeling in Noord-Holland en Limburg in de spotlights

Aan de basis van de komkommer of chrysant staan de veredelaars. Zowel in Noord-Holland als in Limburg wordt daar hard gewerkt en veel geld verdiend, zeker ook met export. Zowel Seed Valley in Noord-Holland als het Veredelingsnetwerk Limburg lieten deze week van zich horen om aan het grote publiek te laten zien wat zij allemaal doen.

Seed Valley
Onder het motto ‘opinions are cheap, facts are valuable’ werd dit jaar voor Seed Valley in Noord-Holland een vernieuwde factsheet opgesteld over het bedrijvencluster aldaar. Een beknopt totaalplaatje met cijfermatige trends, zoals omzetcijfers en personeelsaantallen, percentage investering in R&D en het gemiddelde starters salaris.

Voor 2019 is een nieuwe versie gemaakt met cijfers over de periode 2015 – 2018 en een prognose voor drie jaar.

"Een beknopte economische factsheet over Seed Valley blijkt onmisbaar in de vele nieuwe contacten die Seed Valley legt met o.a. politici, journalisten, studenten en buitenlandse delegaties", stelt Seed Valley en dus werd BDO West-Friesland gevraagd kengetallen te verzamelen bij de bedrijven in Seed Valley en een totaalplaatje samen te stellen. Bekijk het totaalplaatje hier. 

Veredelingsnetwerk Limburg
Vier Limburgse veredelingsbedrijven besloten recent samen te gaan werken onder bovengenoemde naam. Primair doel is om zichzelf aan de sector en de arbeidsmarkt te kunnen presenteren, zo valt te lezen op de onlangs gelanceerde website.

Het gaat om Bejo, Novisem, Limgroup en BASF Vegetable Seeds (Nunhems). Alle bedrijven ontwikkelen hoogwaardige rassen en nieuwe technologieën en exporteren plantaardig uitgangsmateriaal en bijbehorende technologieën naar klanten over de hele wereld. 

Bij het zichzelf presenteren hoort in de huidige tijd natuurlijk ook een video en die is hieronder te zien.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven