Colours of Nature finisht fietstocht op beursvloer

De beursweek is gisteren voor Colours of Nature op sportieve wijze van start gegaan. Een aantal kwekers en medewerkers van de mini gerbera coöperatie stapte woensdagochtend 6 november vroeg op de fiets richting Aalsmeer. 

Ludieke actie
Waar de meeste standhouders op de eerste ochtend van de Royal FloraHolland Trade Fair met de auto achteraan in de file sluiten, deden een aantal kwekers en medewerkers van Colours of Nature het dit keer anders. Gehuld in gloednieuwe windjacks trotseerden zij de kou om per racefiets naar Aalsmeer af te reizen. Een ludieke actie om de aandacht te vestigen op de duurzame focus van de coöperatie en goed voor de gezondheid.


Finish op de beursvloer, beelden door: Gerard-Jan Vlekke Fotografie 

"De meest duurzame gerbera ter wereld"
Voor de bezoekers aan de Royal FloraHolland Trade Fair moest het zodoende meteen duidelijk zijn: Colours of Nature kweekt de meest duurzame gerbera ter wereld. "Het wordt groots gecommuniceerd in onze stand. Wij doen er namelijk alles aan om beter en slimmer om te gaan met energie, water en middelengebruik", laat de coöperatie weten.

"Zo gebruiken we CO2 als restproduct van OCAP, slaan we water op wat we hergebruiken op de kwekerijen en is er een warmtekrachtkoppeling (WKK) aanwezig. Er wordt gewerkt met een DENoX (rookgasreiniger) voor minder stikstofuitstoot en er wordt gebruik gemaakt van aardwarmte. Ook zet Colours of Nature al jaren biologische bestrijders in. Wat de coöperatie doet op het gebied van milieu-, kwaliteits- en sociale aspecten, is zichtbaar door de inmiddels behaalde MPS-certificaten. Tijdens deze beursweek beleeft Colours of Nature een primeur: als eerste snijbloemenkweker krijgen wij de Chain of Custody (GlobalGAP CoC Standard) certificering uitgereikt."


Voor meer informatie:
Colours of nature
+31 174 255 900
info@minigerbera.nl
www.minigerbera.nl


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.