HAS Hogeschool sluit partnerschap met Paletti Growers

"Het doel is het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk"

Paletti Growers is officieel benoemd tot partnerbedrijf van HAS Hogeschool in Venlo. Paletti Growers is een coöperatie van 20 potplanten- en bloemenkwekers in Zuidoost-Nederland en een aangrenzend gebied in Duitsland. De coöperatie gaat fungeren als partner op het gebied van bedrijfsvoering, innovatie en teelt- en productoptimalisatie in de sierteelt. Centraal staat het uitwisselen van ervaring, kennis en kunde. Dit gebeurt door het beschikbaar stellen van verschillende faciliteiten binnen de 20 bedrijven, maar ook door middel van stages en gastcolleges. Het doel is het onderwijs zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk, tot wederzijds voordeel voor de bedrijven en de onderwijsinstelling.

Frans van Leijden (vestigingsdirecteur van HAS Hogeschool) en Huub Custers (voorzitter van Paletti Growers) sloten de samenwerkingsovereenkomst.

Kennis delen
Voor zowel Paletti Growers als studenten die een tuinbouw-gerelateerde opleiding volgen, is het interessant om met elkaar kennis te delen en te ontwikkelen. Voor studenten zijn er diverse terreinen waarop gewerkt kan worden, zoals innovatie, teelt- en productoptimalisatie, automatisering, robotisering, haalbaarheidsstudies, kwaliteitsborgingssystemen, duurzaamheid en gewasbescherming. De diversiteit van bedrijven binnen Paletti Growers maakt dat de samenwerking met de HAS voor studenten op verschillende gebieden interessant is. Maar ook de coöperatie als samenwerkingsvorm is interessant voor de HAS-studenten.

Uitdagingen
Paletti Growers ontwikkelt veel projecten die in de gezamenlijkheid worden opgepakt. Er zijn grote uitdagingen op het gebied van duurzaamheid (teelt strategieën, logistiek, gewasbescherming, plantgezondheid en plantenweerbaarheid). Er zijn voortdurend interessante uitdagingen voor HAS-studenten om kennis op te doen en samen met Paletti Growers kennis te ontwikkelen in een bij voorkeur open innovatie omgeving.  Hier liggen voor de HAS studenten interessante mogelijkheden om samen met ondernemers praktijkonderzoeken uit te voeren.

Bron: HAS Hogeschool


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.