Grote rozen in 2020

Roses Forever heeft een serie voor alle potmaten - van kleine 6 cm potjes tot de grootste potmaten.

Veel van de nieuwe variëteiten, die vanaf het voorjaar van 2020 beschikbaar zullen zijn, zijn speciaal ontwikkeld voor grotere potten en een langere teelt. De teelt van rozenvariëteiten in grotere potten is geschikt voor zowel kwekerijen die gespecialiseerd zijn in kortere kweken, maar vooral die welke gespecialiseerd zijn in langere kweken. Rozen Forever hebben het afgelopen jaar succes gehad met de teelt en verkoop van hun grotere Infinity rozen in een kom van 21 cm.


Princess of Infinity in een 21 cm lange kom

De laatste jaren willen klanten grotere bloemen en kwekerijen een langere teelt voor een milieuvriendelijke teelt.


Links: De Infinity-serie. Rechts: Een van de nieuwe variëteiten in oranje, komende 2020

Rosa Eskelund, rozenveredelaar en eigenaar van Roses Forever, voorspelde 25 jaar geleden al dat klanten grotere bloemen wilden. Destijds waren de variëteiten echter niet zo gemakkelijk te telen als nu. "Het is net zo belangrijk om een roos te creëren die gemakkelijk in een kwekerij kan worden gekweekt als het creëren van een mooie roos", zegt Rosa Eskelund. "Dit is waar we ons bij Roses Forever altijd op richten in ons rozenveredelingsproces. De rozen zijn ontwikkeld om verkoopbaar te zijn, maar het is ook belangrijk om de teelt zo eenvoudig mogelijk te maken met een zo groot mogelijke hoeveelheid producten van de beste kwaliteit."


Rosa en Harley Eskelund. Hier in hun rozenkwekerij ongeveer 25 jaar geleden (Foto: Bjarni Jacobsen)

Roses Forever heeft dit onder andere bereikt met hun Infinity rose serie - ze hebben verkoopbare potrozen gemaakt met een lange houdbaarheid die gemakkelijk te kweken zijn en een korte teelt van tien weken hebben.

Voor meer informatie:
Roses Forever
Rosa Eskelund
+45 51 57 19 19 90
re@roses-forever.com
www.roses-forever.com


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven