Beurzen van start gegaan

Tholen - De Trade Fair adverteert met de slogan 'World's largest variety in flowers & plants'. En dat is ook zo. Misschien dat Colombia er wat betreft de snijbloemen niet veel achter zit, maar in combinatie met de tropische planten en zelfs een flink deel boomkwekerij producten, vind je nergens, op geen moment, zoveel verschillende soorten bijeen.

Enfin, op de veiling in Aalsmeer vindt u deze week 680 bedrijven, meest kwekers, meest Nederlanders, die het aanbod op de planken zetten. Ook is uitgebreide batterij veredelaars en ook toeleveranciers, met name uit de hoek van de verpakkingen en toegevoegde waarde, present. Tegelijkertijd vindt 20 minuten verderop de IFTF plaats, een beurs die de meters verdeeld over internationale kwekers en (veelal technische) toeleveranciers. Aldaar exposeren zo'n 275 bedrijven.

Berg Roses introduceert als eerste Nederlandse rozenkweker een papieren hoes. Behalve dat het een duurzamer alternatief is, merken ze dat het ook de kans op botrytis kleiner maakt. Vlnr Agnieszka Wycech, Arie van der Berg en Loek van Adrichem.

Ralph Westenduin en Ruud van Leeuwen van gerberakwekerij Klondike Gardens introduceren de Little Miss Sunshine, een nieuwe verpakking speciaal voor bloemisten die niet te grote aantallen wensen.

Van de Wilt Gerbera is ook present, en wel met een windmolentje van formaat, een knipoog naar de windhoos die vorig jaar veel schade aan het bedrijf aanrichtte. Op de foto Aad en Tessa de Wilt.

Een van de grootste rozenkwekers uit Ecuador, Tessa Corp, met op de foto Pablo Fabara, Dominic Neff en eigenaar Carlos Naveda.

De Trade Fair vindt plaats van 6 t/m 9 november, dagelijks van 9 tot 18 uur. Op vrijdag sluit de beurs om 15 uur. Meer informatie over de Trade Fair vindt u hier.

De IFTF vindt op dezelfde dagen plaats in de Expo Haarlemmermeer, maar vangt dagelijks een uurtje later aan, om 10 uur. Sluiting is om 18 uur, op vrijdag om 17 uur. Meer informatie over de IFTF vindt u hier.

Onze redacteuren zijn op de beurs aanwezig voor verslag - uitgebreide reportages volgen later.


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.