Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Samenwerking Mak Breeding en Bloems voor het assortiment TA-lelies

Veredelaar Mak Breeding heeft na een jarenlang en intensief veredelingstraject een nieuwe lelielijn ontwikkeld die zich inmiddels voldoende heeft bewezen om op de markt te worden gebracht. Het betreft de zogenoemde TA’s, een kruising tussen Trumpets en Aziaten. In Bloems, een samenwerkingsverband van acht leliekwekers in de Noordoostpolder, heeft Mak de juiste partij gevonden die de nieuwe lelies bij telers onderbrengt en gestructureerd afzetkanalen opbouwt. Met het ondertekenen van een samenwerkingsovereenkomst hebben de partijen een bijzondere stap gezet in een dynamische leliemarkt.



De TA-lelies onderscheiden zich door goede teelt- en broeieigenschappen zoals een goede beworteling, een hoog knoppenaantal, heldere bloemkleuren tijdens het gehele vaasleven en een sterk gewas. Verschillende rassen in diverse kleuren maken hun opwachting. Binnen afzienbare tijd verwachten Mak en Bloems de markt te kunnen bedienen met de eerste noviteiten.

De leden van Coöp. Kwekersvereniging Bloems U.A. zullen de TA-lelies gaan telen en de aan de vereniging gelieerde handelsorganisatie Bloems Verkoop BV zal de handel opzetten. De unieke en professionele samenwerking tussen Mak en Bloems zal zich richten op gezamenlijke selectie en beoordeling van de teelteigenschappen in de praktijk. De directe uitwisseling tussen partijen van resultaten en ervaringen kunnen de verdere ontwikkeling van de TA-lelies in de veredeling en in de teelt naar een hoger plan brengen.

Voor meer informatie:
Max Breeding
Postbus 16
1755 ZG Petten
www.makbreeding.nl

Publicatiedatum: