PanAmerican Seed serie die minder sterk reageert op daglengte

Kortere teeltduur met de nieuwe Viola Quicktime

Viola cornuta Quicktime is een geheel nieuwe serie van PanAmerican Seed die is veredeld met het oog op een snellere bloei in combinatie met een goed vertakte en volle plant. Door minder gevoelig te zijn voor de daglengte, bloeit Quicktime twee weken eerder dan vergelijkbare series op de markt. Volgens PanAmerican Seed opent het menig nieuwe mogelijkheden: "u kunt uw Viola cornuta-teelt twee weken later zaaien en deze toch op tijd verkoopklaar hebben in het voorjaar. Ook biedt het vanwege de kortere teeltduur de mogelijkheid adequaat te reageren op late bestellingen." 


Viola Quicktime bloeit eerder dan de standaard cornuta violen

(Gezaaid in week 39 – foto genomen in week 6 in Venhuizen)

Gedetailleerde informatie met betrekking tot de planning kan men vinden in onderstaande presentatie om zo optimaal mogelijk van deze nieuwe opties gebruik te kunnen maken om nog beter op de marktvraag in te spelen. Quicktime is beschikbaar als onbehandeld zaad en geprimed zaad met een teeltduur van 4 tot 5 weken voor pluggen. De teeltduur vanaf het oppotten tot het eindproduct hangt af van de teelttemperatuur. In het voorjaar bedraagt deze 5 tot 6 weken bij 12 ⁰C en in het najaar 3 tot 4 weken. Alle details over de teelt van Viola Quicktime zijn te vinden in de GrowerFacts Teelthandleiding.


Klik hier voor de volledige presentatie

"De Quicktime-serie staat voor volle planten die pot of pack snel vullen. Deze compacte planten hebben een uniforme opbouw, ze bloeien vroeg en lang door. Ze zijn overdekt met 3 tot 4 cm grote bloemen die de tuin in het vroege voorjaar en in het najaar voorzien van frisse, heldere kleuren." 


De Viola cornuta Quicktime-serie bij een teler in Noord-Frankrijk in week 8, 2019

Voor meer informatie: 
PanAmerican Seed
www.panamseed.com 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.