Bos Flowers & Orchids nu ook kweker van pot Cymbidium

Sinds het najaar van 2017 is Bos Flowers & Orchids een samenwerking aangegaan met Kwekerij Op Dreef voor het telen van Cymbidium potmaat 12. Inmiddels is men volop in productie.

Bos Flowers & Orchids
Al meer dan een eeuw onderneemt Bos Flowers & Orchids met veel passie en plezier in de tuinbouw. Van oorsprong een Freesia kwekerij telen zij sinds een aantal jaar Dendrobium Nobilés. Als laatste aan hun assortiment is nu ook de Cymbidium toegevoegd om de positie als Exclusieve Orchideeën kweker te versterken.

De Cymbidium pot 12 is een nieuw product voor Bos Flowers & Orchids. Hiertoe is gekozen voor een samenwerking met Kwekerij Opdreef. Kwekerij Opdreef heeft een jarenlange ervaring met het kweken van dit product en Bos de benodigde expertise om direct op hoog niveau te kunnen presteren.

Jack van Wingerden, Teeltmanager

Jack van Wingerden, teeltmanager van de Cymbidiums bij Bos Flowers en Orchids: "De meer dan 50 soorten in ons assortiment zorgen dat wij gedurende het gehele Cymbidium seizoen een breed scala van kleuren kunnen aanbieden. Zo zijn er van elke kleur zowel vroeg bloeiende soorten als laat bloeiende soorten beschikbaar."

Ook is sinds eind oktober de locatie in Poeldijk aangesloten op Aardwarmte Project Vogelaer wat de footprint van het product kleiner maakt.

FloraHolland Trade Fair
De Cymbidiums zijn tijdens de FloraHolland Trade Fair te bewonderen in de Logico-stand, standnummer 41.16. Naast de Cymbidiums en Dendrobium Nobilés van Bos Flowers & Orchids zijn ook de andere Logico-members zichtbaar. Tevens presenteert Logico verschillende concepten op de beurs en worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid getoond.


Voor meer informatie:
Logico
Zijtwende 19
2678 De Lier
www.logico.nu


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.