Dalat, Vietnam, week 51

In gesprek met Vietnamese kwekers tijdens tuinbouwmissie

Vietnam Trade International uit Almere organiseert in week 51 in samenwerking met de Topsector Tuinbouw & Uitgangsmaterialen en de provincie Lam Dong een tuinbouwmissie naar Dalat, Vietnam. Dit ter gelegenheid van het Dalat Flower Festival 2019.

Nederland is de grootste EU-investeerder in Vietnam en exporteert jaarlijks voor meer dan € 1 miljard naar Vietnam. Dalat is de belangrijkste stad voor de groenten- en plantenteelt in Vietnam (95 miljoen inwoners).

De provincie Lam Dong wil de tuinbouw professionaliseren qua duurzame productie, afzet en verbreding van het assortiment. Tijdens de missie worden zowel plaatselijke kwekers bezocht, gesprekken gevoerd met de lokale overheid en met overkoepelende organisaties. Ook is er voldoende ruimte voor gesprekken met plantentelers over samenwerking op tuinbouwgebied en daaraan gerelateerde zaken.

Vietnam is een van de snelst groeiende economieën in Zuidoost-Azië; en is een aantrekkelijke bestemming gebleken voor investeringen door Nederlandse bedrijven. Dit komt door Vietnams snelle economische ontwikkeling, haar jonge bevolking, sociaal- politieke stabiliteit en haar unieke positie als toegangspoort tot de Chinese en Zuidoost- Aziatische markten.

Sectoren
Er liggen kansen voor o.a. Groenten- en Plantenveredeling, Sierteeltbedrijven Tuinbouwtechniek, Kennisinstellingen, Service-verleners en Ketenproviders. Het programma staat open voor alle Nederlandse bedrijven die in deze sectoren actief zijn en interesse hebben in het zakendoen met Vietnam.     

Aanmelden kan hier

Voor meer informatie:                                                                      World Trade Center                                                                      Almere                                                                            
Tel: +31 36 76 00 718 
jeltehoving@vietnamtrade.eu

 

 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.