De Bolster maakt van de tuin een restaurant

"Als producent en veredelaar van biologische zaden willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en een bijdrage leveren aan de landelijke zaaidag voor Bijen en Vlinders." Dat zegt Frank Vosselman van De Bolster. Door bloemen te zaaien die bij uitstek geschikt zijn voor insecten, wordt de tuin niet alleen mooi maar ook een 'restaurant', een plek waar bijen en vlinders kunnen smullen en op hun beurt weer andere dieren aantrekken.Tijdens de internationale dag van de aarde, op 22 april, is het ook de landelijke zaaidag voor bijen en vlinders. Deze dag wordt al een aantal jaren gepromoot door imker Pim Lemmers. Tijdens de voorgaande edities werd opgeroepen om onbewerkte stukjes grond en braakliggende terreinen met bloemenmengsels in te zaaien die bijen en vlinders aantrokken. Behalve dat hiermee de dieren werden geholpen konden de deelnemers hun eigen woonomgeving verfraaien en een meer natuurlijke uitstraling geven.

Dit jaar staan er ook diverse activiteiten op de agenda en wederom is Pim Lemmers hierbij betrokken. Ook het programma Vroege Vogels en radio DJ Giel Beelen zullen zich inzetten voor het behoud van bijen en vlinders.

"Omdat Duurzaamheid ons in de genen zit, hebben wij als De Bolster onze medewerking toegezegd," aldus Frank (mede-eigenaar van De Bolster). "Zo zullen wij in social media aandacht besteden aan dit initiatief, onze volgers en klanten oproepen om deel te nemen aan deze dag en natuurlijk hebben wij diverse bloemenmengsels in ons assortiment die een hoge aantrekkingskracht hebben op deze dieren."

Tübingermengsel
Het bloemenzaad Tübingermengsel zal gepromoot worden en tot 27 april met korting worden verkocht. Dit biologische mengsel kan worden gezaaid in de tuin of akkerrand en is een eenjarig mengsel. Het mengsel bestaat uit zaden van uitheemse en cultuurplanten zoals phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem enz. Dit bloemenveld, dat tot juni gezaaid kan worden, is een lust voor het oog en een lekkernij voor bij en vlinder.

Voor meer informatie:
De Bolster
Marja Lelieveld
Verkoop/Marketing Manager
Tel. 0578 621433
E: lelieveld@bolster.nl
www.bolster.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Twitter Rss

© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven