Transportupdate Rabobank oktober 2019

“Zolang transport zo goedkoop blijft, is er onvoldoende prikkel om supply chains te verbeteren”

Zolang transport zo goedkoop blijft, is er onvoldoende prikkel om supply chains te verbeteren. Dit stelt stelt Rabobank in de nieuwe Sectorupdate Transport en Logistiek van oktober 2019. De bank verwacht dat de sector in 2020 kampt met een krimp van 0,6% en bericht daarnaast dat de ambitie van verduurzamen niet aansluit bij de beschikbare mogelijkheden. De energietransitie bij trucks staat stil, aldus Rabobank. De bank ziet veel behoefte aan emissieloze voertuigen, maar op korte termijn is er nog geen zicht op een bruikbaar en betaalbaar alternatief voor de dieseltruck. Deze ongemakkelijke boodschap is volgens Rabobank alleen nog niet doorgedrongen bij de politiek en samenleving. Deze kloof kan grote gevolgen hebben voor de sector, die in 2020 ook al met een lichte krimp krijgt te kampen. In de publicatie is verder te lezen dat de bank van mening is dat de overheid snelle winst kan behalen door de aankoop van Euro 6 trucks te bevorderen.

Ook stelt ze dat elektrisch transport om een ander distributiemodel vraagt en dat duurzaamheids- of datacoöperaties ondernemers kunnen helpen bij verduurzaming.

Lees hier de volledige Transportupdate.

Bron: Rabobank


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.