marktcijfers Royal FloraHolland

Snijbloemen in de plus, planten stabiel

Tholen - Afgelopen oktober was, t.o.v. dezelfde maand in 2018, geen slechte snijbloemenmaand. Althans, in het op via Royal FloraHolland verhandelde product. De aanvoer lag gemiddeld zo'n 6 procent lager, de prijs ruim 11% hoger. Positieve uitschieter was de tulp, waar een kleine 12 procent minder aanvoer resulteerde in een bijna 40% hogere prijs.

Voor kamerplanten zijn weinig spectaculaire ontwikkelingen te melden. Zowel in aanvoer als in prijs was oktober vrijwel identiek aan dezelfde maand vorig jaar. Leek in september een licht overaanbod de prijs wat te drukken, in oktober heeft de markt, zo blijkt uit diezelfde cijfers, weer een mooie balans te pakken.

En hetzelfde 'saaie' beeld geldt voor tuinplanten. Arrangementen zitten nog altijd in de lift, er zijn maar liefst anderhalf maal zoveel stuks van verkocht , maar wel daalde de prijs met bijna 9%. Het flink gestegen aantal calluna's deed de gemiddelde prijs met bijna een gelijk percentage dalen (zo'n 15%); de enige echter winst lijkt te zijn behaald in de droge bollen, waarbij de praktische gelijke aanvoer bijna 23 procent beter betaald werd.

Beide maanden kenden een gelijk aantal veildagen (23).

cijfers: Royal Flora Holland


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.