Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Neem een kijkje in de Chopstick-teelt

Als het met de bloemen en tomaten dan toch echt niet vlotten wil, kunt u allicht nog een overstap naar de chopstick overwegen. Het merendeel van alle eetstokjes wereldwijd wordt vervaardigd van bamboe en, niet verwonderlijk, in China gekweekt. Op jaarbasis zo'n 80 miljard paar. Echter, het merendeel wordt geëxporteerd en wie weet, is er met de Hollandse kastechniek wel een hoogwaardig stokje te produceren waarmee een (nieuw) stukje markt is aan te boren.

De fotograaf Li Fusun bezocht onlangs een groep chopstick-kwekers in Jián, een van de miljoenen miljoenensteden in China, in de provincie Jiangxi, zuidoost China. Dat levert prachtige beelden op.

Publicatiedatum: