Merkbescherming, octrooien en patentrecht bij nieuwe producten, verpakkingen en rassen

AGF Trendcafé over merkenrecht dinsdag 12 november a.s.

Bescherming van je merk maar ook je verpakking wordt belangrijker. Het aantal patenten neemt toe in de sector. De business wordt zakelijker en harder, meer dichtgetimmerd voor de voorsprong. Waar gaat dat heen? Op dinsdag 12 november a.s. organiseren GroentenFruit Huis en Maurice Wubben bij Villa Augustus in Dordrecht het laatste AGF Trendcafé van 2019. Dit maal aandacht voor de wijze hoe je een merk of je zelf bedachte verpakking kan bescherming tegen ongewenste duplicatie.  

Een opvallende verpakking voor je producten kan je helpen om je te onderscheiden in de markt. Maar hoe bescherm je die unieke verpakking die tot stand is gekomen dankzij jouw creativiteit en de tijd, het geld en de energie die jij er hebt ingestoken?

Patrick Hoefsmit directeur/eigenaar van merkenbureau Merk Echt en merkgemachtigde Mirthe Mulder gaan in een duo-presentatie in op de ins en outs van merkenrecht in zijn algemeenheid.
Ook zullen zij enkele spraakmakende cases rond merkendepots bespreken en zal het modellenrecht, dat een rol speelt bijvoorbeeld bij verpakkingen, ter sprake komen.

Peter Ogg, merkengemachtigde en advocaat, bij BASF regelt voor het merk Nunhems alle zaken die te maken hebben met merkenrecht en wat er bij komt kijken om je merk te registreren,

Hetzelfde kan gelden voor het merk dat jij hebt verzonnen om je producten in het schap te kunnen onderscheiden van andere.

(Concept) Programma
15.00 Inloop
15.30 Start programma
          Welkom door Maurice Wubben
          Presentatie Peter Ogg, BASF/Nunhems
          Duopresentatie Patrick Hoefsmit en Mirthe Mulder, Merk Echt.
          Programma 2020
17.30 Afsluiting met Borrel en aansluitend diner

Locatie
Villa Augustus, Oranjelaan 7, Dordrecht

Aanmelden
Klik hier om je aan te melden voor het AGF Trendcafé op dinsdag 12 november 2019.

AGF Trendcafé
Het AGF Trendcafé inspireert, verbindt schakels, vergroot kennis en verruimt de blik! AGF Trendcafé is de enige partij die teelt, handel en retail, in fysieke bijeenkomsten, structureel met elkaar verbindt. De ware invulling van verbinden van schakels in de keten.

Vier keer per jaar organiseert het AGF Trendcafé interessante excursies. Deze excursies staan in het teken van ketensamenwerking, voor- en achterwaartse integratie, netwerkverbreding, trendspotting, innovatie en sector-overstijgende inspiratie. Allemaal kenmerken die van toepassing zijn voor de gehele groente- en fruitsector. 

Kosten
Voor leden van AGF-Trendcafé is deelname gratis. Niet-leden betalen € 125,- per bijeenkomst.

Meer informatie op AGF Trendcafé 


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven