Tientallen Amsterdamse schoolkinderen starten het planten van 30.000 bloembollen in het Vondelpark

Woensdag 30 oktober werd voor de vijfde keer een ‘Tulpen plantdag’ georganiseerd door het Tulp Festival Amsterdam en Bulbs4Kids. Als startschot van het plantseizoen beginnen tientallen kinderen van de Nicolaas Maesschool met het planten van 30.000 bloembollen bij het Vondelmonument in Amsterdam. Groepjes kinderen, die elk een vak van het tulpentapijt beplanten, zijn gehuld in de kleuren van de tulpen die straks in al hun pracht bloeien. De vrijwilligers van GroeneBuurten zullen de komende weken de overige bloembollen planten.


 
Onderwijs in en over de natuur is belangrijk
Door kinderen zelf bloembollen te laten planten, maken ze spelenderwijs op een laagdrempelige en spannende manier kennis met de natuur. Het is daarmee leuk én gezond. Het is ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat dit bijdraagt aan een evenwichtige en gezonde ontwikkeling van kinderen. 

Initiatief
Bulbs4Kids, het Tulp Festival Amsterdam en GroeneBuurten hebben met elkaar het initiatief genomen om deze ‘Tulpen plantdag’ te organiseren.

  • De campagne Bulbs4Kids laat 2.125 scholen in Nederland, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Canada bloembollen ontdekken. Via een Bulbs4Kids bloembollenpakket leren ze alles over bloembollen en verfraaien ze de schooltuinen door gezamenlijk bloembollen te planten. Kijk voor meer informatie op www.bulbs4kids.com
  • Tulp Festival Amsterdam heeft als doel om de tulp terug te brengen in het Amsterdamse straatbeeld, onder het motto 'een tulp voor iedere Amsterdammer'. Dat zijn 880.000 tulpen. Met dit initiatief draagt Tulp Festival Amsterdam bij aan de sociale cohesie en creëert verbinding tussen bewoners, bezoekers en bedrijven in de hoofdstad. Kijk voor meer informatie op www.tulpfestival.com.
  • GroeneBuurten zet zich in voor groene, duurzame en sociale buurten in Amsterdam Oud Zuid, de Zuidas en het Vondelpark. Dit doen zij samen met buurtbewoners, organisaties en bedrijven. Kijk voor meer informatie op www.groenebuurten.nl

bron: iBulb


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.