Ton Koers, Schoneveld Breeding

"Vintro is doorbraak in grootbloemige wintercyclamen"

Tholen - Cyclamen worden hoofdzakelijk verkocht in de maanden september t/m december, na deze periode zakt de verkoop terug. De belangrijkste reden hiervoor is de mindere kwaliteit in deze periode in combinatie met een beperkte houdbaarheid. Kwekers die speciale wintercyclamen telen hebben hier minder last van. Deze Cyclamen behouden hun kwaliteit, dit heeft te maken met het feit dat deze series wat betreft houdbaarheid en kleuren speciaal geselecteerd worden voor deze bloeiperiode.Mini, Macro...Vintro!

“In de klein- en middelgrootbloemigen hebben we met de series Mini Winter en Macro al langer een assortiment dat goed presteert onder koudere en donkere omstandigheden. Met de introductie van Vintro hebben we een nieuwe doorbraak gerealiseerd op het gebied van grootbloemige wintercyclamen”, aldus Ton Koers, Productspecialist Cyclamen bij Schoneveld breeding.


Ton Koers, hier enkele maanden geleden bij de opening van het PlantXperience  

“Vintro is een vervolg op de Scholten Cyclaam,” vervolgt Ton, “een oud ras dat in dit segment lang de standaard is geweest. Vintro is een F1 hybride en je zou het kunnen zien als een upgrade van die Scholten-rassen. Hij heeft een goede stevige plantbouw en grotere bloemen en is bovendien minder gevoelig voor Botrytis. Daarnaast is Vintro gemakkelijk te telen onder koude en donkere omstandigheden.”

Op dit moment is Vintro beschikbaar in 5 sprekende kleuren en volgend seizoen worden hier een aantal kleuren aan toegevoegd. Deze serie is geschikt voor de potmaten 12 - 14 cm en bloeit van januari t/m maart. Ton benadrukt nog wel dat de Vintro alleen voor de bovengenoemde periode geschikt is.


De Cyclamen Super Serie Vintro

Het product is de afgelopen jaren op diverse locaties getest waarbij goede resultaten geboekt zijn. Op de IPM Essen in januari wordt Vintro officieel geïntroduceerd.

Voor meer informatie:
Schoneveld Breeding
www.schoneveld-breeding.com


Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven