Pligt Professionals is ‘on the way to PlanetProof’

Pligt Professionals heeft er met de nieuwe vestiging aan de Heenweg alles aan gedaan om in aanmerking te komen voor de certificering ‘On the way to PlanetProof’. En met succes. Per oktober 2019 mag de potplantenkweker het consumentenlabel voeren op al haar producten.


Arjan en Gert van der Pligt bij de watergeef unit.

Gert van der Pligt: "De nieuwbouw maakte het mogelijk om te voldoen aan de criteria zoals die hiervoor zijn opgesteld. Dit heeft ertoe geleid dat ons bedrijf volledige water recirculatie heeft, we onze restwarmte via de WKK terugleveren, we er alles aan doen om het plastic gebruik binnen de keten te reduceren, de afvalstromen gescheiden zijn en dat onze voertuigen waar mogelijk elektrisch zijn met lage emissie."


Teeltspecialist Paul van Marrewijk toetst met uiterste precisie de kwaliteit van de producten.

Samenwerking Diergaarde Blijdorp
Pligt Professionals heeft een samenwerking met Diergaarde Blijdorp. De restanten van de rozenstekken verdwijnen niet in de afvalcontainer, maar in de maag van giraffen, tapirs en nijlpaarden. Elke week gaan er meerdere containers naar Diergaarde Blijdorp. "Wij zien de takjes en blaadjes van de rozenstekken niet als afval maar als prima voedingsmiddelen voor de dieren", aldus Gert van der Pligt. "Je kunt groenafval inzetten als compost, maar dit vinden wij een veel mooiere oplossing!"

Gert van der Pligt met groenafval voor Diergaarde Blijdorp

Milieukeur
'‘On the way to PlanetProof’ is per 2019 de nieuwe en internationale naam voor Milieukeur Agro/Food producten. De voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal beoordeelt On the way to PlanetProof als ‘topkeurmerk’. SMK beheert het keurmerk en de Raad van Accreditatie controleert de werkwijze ervan.

bron: Fleur Marketing


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.