terugblik Flower Logistics Africa

"We moeten minder zwaar leunen op Europese markt"

De vierde editie van Flower Logistics Africa werd goed bezocht door een groot aantal vertegenwoordigers uit de hele waardeketen van de bloemensector. Het thema was "De bloemensector duurzaam maken: economisch, milieu en digitaal". Het evenement werd gehouden in het Radisson Blue Hotel in Nairobi, Kenia en trok deelnemers aan vanuit het hele continent en zelfs daarbuiten.

Cargolite nam ook deel vaan de FLA en PLA-conferenties in Nairobi. Foto's gedeeld door John Kowarsky

De deelnemers aan de conferentie, die de hele dag duurde, bespraken de typische uitdagingen en veranderingen in de bloemensector als geheel. Het is de snelst groeiende subsector van de Keniaanse exportsector met een jaarlijkse groei van meer dan 7%. Ook werden er duurzaamheidsinitiatieven besproken, de bereidheid van Kenia om actief te zoeken naar nieuwe markten, en ook verpakkingsinnovaties voor het bloementransport.

Tijdens de conferentie presenteerde Cargolite hun nieuwe verpakkingsconcept.

In juli 2019 ondertekenden 54 landen het African Continental Free Trade Agreement (AfCFTA), wat de grootste handelsvrije zone ter wereld heeft opgeleverd. Tijdens het bespreken van de impact van de implementatie van de AfCFTA in de Afrikaanse bloemensector, merkte Clement Tulezi, de directeur van de Kenya Flower Council (KFC), op dat Kenia gedurende lange tijd zwaar op de Europese markt heeft geleund. "Ik geloof dat we kunnen diversifiëren naar andere markten en kunnen concurreren, zelfs als er al andere partijen aanwezig zijn op die markt. We geloven in de kwaliteit van onze productie en met een betere promotie en ingang op die markten, kunnen we nieuwe wegen inslaan," zei hij. 

Lees meer op Logistics Update Africa


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BPnieuws.nl 2020

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven