Trendz introduceert Flora Plaza inclusief Kwekersplein

De vakbeurs Trendz gaat het aanbod voor bloemisterijen verder uitbreiden. Na de lancering van het Bloem & Blad Ondernemersplein op Trendz Najaar wordt dit concept nu doorontwikkeld onder de nieuwe naam Flora Plaza.

Het vakblad Bloem & Blad blijft deel uitmaken van dit initiatief. Nieuw op Flora Plaza is het Kwekersplein. Hierdoor kunnen bloemisten in contact komen met kwekers om zo het verhaal achter de bloem of plant te ontdekken. De eerste editie van Flora Plaza met Kwekersplein is op Trendz Voorjaar op 12, 13 en 14 januari 2020 in Evenementenhal Gorinchem.

“We willen onze concepten op Trendz continu verder ontwikkelen. Hierbij vormen reacties en behoeften van bezoekers, maar ook exposanten, de basis. De eerste editie met een centraal plein voor bloemisterijen was een succes, maar er was ook ruimte voor verbetering. Zo gaven de bezoekende bloemisten aan ook in contact te willen komen met kwekers om het verhaal achter de bloem te ontdekken. Dit is tegenwoordig voor de bloemist erg belangrijk om zich te kunnen onderscheiden”, zegt Mascha de Bruin, Event Manager van Trendz.

Innovaties in bloemen en planten
Om een platform te bieden waar kwekers zich kunnen presenteren op Trendz, wordt nu Flora Plaza uitgebreid met een Kwekersplein. Het Kwekersplein biedt plaats aan meer dan 40 producten (kwekers). De Bruin: “Naast ‘het verhaal achter de bloem’ ontdekken bloemisten hier ook de nieuwste innovaties in bloemen en planten. Verder presenteren diverse groothandelaren zich rondom het plein. Hierdoor kan de bloemist zich direct oriënteren bij welke handelaar de bloem of plant wordt afgenomen. Zo komt er een mooie kruisbestuiving tot stand over het grootste gedeelte van de keten.”

Demonstraties en wedstrijden op Flora Plaza
Uitgever Hortipoint van onder andere het vakblad Bloem & Blad houdt een onderdeel op Flora Plaza. Zij verzorgen demonstraties door arrangeurs en een wedstrijd bloemschikken onder studenten van verschillende bloemschik opleidingen. Verder staan er aanverwante producten rondom het plein. “Met dit verbeterde concept beogen we nog meer tegemoet te komen aan de wensen van één van onze grootste doelgroepen, namelijk de bloemisterijen. Flora Plaza bevindt zich op Next Level, de vernieuwde bovenverdieping van Evenementenhal Gorinchem”, aldus De Bruin.

Openingstijden Trendz Voorjaar 2020
Trendz Voorjaar is op zondag 12, maandag 13 en dinsdag 14 januari 2020 te bezoeken in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15. Op de zondag is Trendz Voorjaar geopend van 10.00 tot 18.00 uur, op de maandag van 10.00 tot 22.00 uur en op de dinsdag van 10.00 tot 17.00 uur. Bekijk voor meer informatie de nieuwe website van Trendz Voorjaar: www.trendz-voorjaar.nl.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven