Jupiter wasbloemenlijn krijgt meer kleuren

Het Israëlische Nir Nursery veredelt al meer dan 35 jaar wasbloemen en Australische inheemse planten. Zo'n drie jaar geleden introduceerde Nir Nursery z'n eerste 'Jupiter' ras. Dit ras is uniek doordat het - in tegenstelling tot andere wasbloemrassen- een  bloeiwijze heeft die zich rond de toppen van de stengels concentreert en niet daar omheen. 

Dit nieuwe bloeipatroon creëert een rijke en volumineus uitziende tak die op de wasbloemenmarkt meteen goed en met grote vraag ontvangen werd. 

Het was een moeilijk veredelingsproces, vertelt Nitzan Nir, en er is een aantal jaren aan gewerkt. "De vraag naar Jupiter motiveerde ons om de lijn uit te breiden en als handelsmerk te registreren."

Meer kleuren
"Na het aanvankelijke succes zijn we aan de slag gegaan met de uitbreiding van de verschillende rassen die dit type bloeiwijze hebben en ontwikkelden we de Jupiter - Wax Line."

De lijn heeft nu verschillende rassen die beschikbaar zijn in blauwe, roze en witte bloemen met bloeiperioden die bijna het hele marktseizoen van wasbloemen omvatten. 

Wat de toekomst betreft werkt Nir Nursery aan de veredeling van meer variaties van de Jupiter - Wax Line om het hele seizoen een constant aanbod mogelijk te maken. 

"Daarnaast werken we aan de veredeling van meer rassen voor de Color Wax lijn. Momenteel zijn deze verkrijgbaar in rood, geel, oranje en groen en we willen ze in de nabije toekomst in meer kleuren kunnen aanbieden. We werken ook permanent aan het verbeteren van de goede en oude rassen om een betere stengelkwaliteit en om betere aanbodperiodes te verkrijgen. We zijn begonnen met een proef in nieuwe 'zomerrassen' die in de zomer bloeien in tegenstelling tot het reguliere bloeiseizoen dat in de winter en lente ligt."

'Niet alleen maar opvulling'
"De Jupiter – Wax Line voorziet klanten en bloemisten van een compleet nieuw wasbloemproduct dat gemakkelijk als middelpunt van elk boeket kan dienen of als potplant op zich gebruikt kan worden en dat niet alleen maar als opvulbloem gebruikt hoeft te worden zoals tot nu toe vaak het geval was."

Nir Nursery zet al z'n rassen commercieel af aan kwekers zowel op het noordelijk als op het zuidelijk halfrond en heeft als doel een permanente beschikbaarheid van wasbloemproducten het hele jaar rond te garanderen. 

Voor meer informatie:
Nir Nursery

info@nir.co.il
www.nir.co.il


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.